USD 39.60 39.85
  • USD 39.60 39.85
  • EUR 39.70 39.85
  • PLN 9.70 9.90

«Вагнерівці» виїжджають з території Білорусі, – ДПСУ

24 Серпня 2023 19:19
Українські прикордонники та розвідка фіксують відтік російських найманців з території Білорусі.

Про це заявив речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко в коментарі УП.

За словами офіцера, останнім часом спостерігався певний відтік «вагнерівців» з РБ. У ДПСУ прогнозують, що після новин з РФ про загибель ватажка ПВК Євгенія Пригожина, він може посилитися.

«Ми фіксуємо, що кількість представників «ПВК Вагнер» в Республіці Білорусь за останній час зменшилася. І така ситуація була ще до вчорашнього дня. Тому, як і раніше, вони не становлять значної загрози нашій країні.

А зважаючи на вчорашню подію в Росії, то подальше перебування «вагнерівців» у Білорусі взагалі може бути під великим питанням.

Зараз ми теж продовжуємо відмічати, що з РБ продовжується відтік російських найманців», – заявив Демченко.

Додамо, у селі Цель під Осиповичами в Білорусі активно демонтують табір «вагнерівців», про що свідчить супутниковий знімок сервісу Planet Labs.

Нагадаємо, 23 серпня у Тверській області РФ впав бізнес-джет Embraer, який належить ватажку «Вагнер» Пригожину. МНС РФ повідомляло, що на борту було 10 людей, всі загинули.

Пізніше Росавіація опублікувала список пасажирів літака. Серед них були прізвища Євгена Пригожина, а також його правої руки, засновника ПВК Дмитра Уткіна, який мав позивний Вагнер.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не має стосунку до ймовірної загибелі в Росії ватажка ПВК «Вагнер».

Ще 24 червня «ПВК Вагнер» почала збройний заколот у Росії через конфлікт із військовим командуванням РФ, але вже ввечері того дня після розмови з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком Пригожин заявив, що його найманці повертаються у польові табори. Кримінальну справу проти Пригожина в РФ закрили, він мав «піти в Білорусь».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 24 Серпня 2023 20:38
не забувайте про туман війни, зараз починаються спільні військові навчання одкб в Білорусі, в тому числі біля кордону з Волинню. З завтрішнього дня вже почнуть прибувати в Білорусь. Не слід забувати, що путін постійно бреше. Пильність і готовність має бути висока, бо тут наше життя. Навіть поляки не розслабляються, хоча ним точно нема чого боятися.
Роман Показати IP 25 Серпня 2023 09:26
Не вірю, в смерть Лисого. Скоріш за все десь попруть, думаю на Харків, або Суми

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus