USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прикордонники Польщі планують масштабний страйк

21 Вересня 2018 12:06
Працівники Прикордонної служби Польщі планують почати так званий «італійський» страйк, якщо уряд не виконає їхніх умов.

Про це Hromadske з посиланням на польське видання Gazeta Wyborcza.

Зазначається, що польські прикордонники невдоволені, зокрема, розміром зарплатні.

«Рух на польсько-українському кордоні зростає нечуваними темпами. З січня по серпень поточного року його перетнуло майже 14,5 мільйонів осіб. Уже сьогодні ситуація на польсько-українському кордоні погана, натомість справжня катастрофа щойно попереду», — пише видання.

Крім того, до протесту готуються силові та воєнізовані служби по всій Польщі. Зазначається, що план протестів уже розроблений.

Зокрема, у жовтні у Варшаві відбудеться всепольська демонстрація силовиків, а якщо уряд не поступиться — черговим етапом буде «італійський» страйк.

Неофіційно прикордонники зазначають, що коли дійде до італійського страйку, «польсько-український кордон, фактично, буде паралізований».

«Італійський страйк» полягає у неповному або частковому виконанні своїх обов'язків з боку працівників.

Нагадаємо, на початку вересня у польські митники організували так званий «тихий страйк»:українців попереджали про труднощі з перетином кордону. Тоді страйк організували профспілки працівників підпорядкованих МВС країни структур. Вони вимагають підвищення заробітної плати та її індексації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ще не зовсім свідоми Показати IP 21 Вересня 2018 13:16
Ха-ха-ха. Геть дурні. Живуть за зарплату. Сказали українські прикордонники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus