USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Польські юристи готують позови проти перевізників-страйкарів

20 Листопада 2023 09:49
Україна за допомогою польських юристів готує позови щодо відшкодування збитків, яких завдало блокування пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

Про це 19 листопада повідомив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін в ефірі телемарафону, передає Кореспондент.

«Ситуація фактично критична. На сьогодні ми говоримо про те, що маємо юридичну підтримку уже в Польщі. Адвокати отримали два завдання. Перше завдання – якнайшвидше розблокувати ситуацію. Друге – з’ясувати, хто винен і хто сплатить ці збитки. Ми над цим працюємо разом із нашими колегами», – сказав Балін.

Читати ще: На кордоні з Польщею відкрили штаб допомоги українським водіям

Він зазначив, що позови будуть подані найближчим часом. За його словами, вже є польські юристи, які готові в Польщі ці позови подавати проти страйкарів.

Як повідомляли, 6 листопада на польсько-українському кордоні розпочався страйк польських перевізників. Заблоковано рух вантажівок у пунктах пропуску Корчова – Краківець, Гребенне – Рава-Руська, Дорогуськ – Ягодин. Поляки вимагають, щоб повернули дозволи на комерційні перевезення для України.

Станом на ранок 19 листопада на кордоні з Польщею скупчилося близько 4600 вантажівок. По 1200 вантажівок перебували на напрямку пунктів пропуску Ягодин та Краківець, ще 500 машин очікували на напрямку Рава-Руська.

Читати ще: Мітинг під Генконсульством Польщі у Луцьку: перевізники вимагають розблокувати пункти пропуску

Віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін заявив, що кожен день простою на кордоні коштує українським перевізникам мінімум 300 євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
таки так Показати IP 20 Листопада 2023 10:39
адвокати найбільш продажні люди. Не важливо, в якій країні.
Олександр до таки так Показати IP 20 Листопада 2023 18:22
Так це їхній хліб. Вони за рахунок цієї професії фізично живуть. Так як прокурори живуть за рахунок тих кого у тюрму засадять. І ще питання чия професія благородніша....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus