USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Приміщення в Благодатному пустує через втручання прокуратури

9 Листопада 2019 09:00
Понад 15 років велике приміщення колишньої школи пустує у селищі Благодатному, що неподалік Нововолинська через те, що прокуратура подала позов до суду щодо відповідності договорів купівлі-продажу. Попри бажання інвесторів вкладати кошти в приміщення, його повернули у власність громади, а та, в свою чергу немає грошей на реставрацію.

Селищний голова смт. Благодатне Олександр Топорівський каже, що 15 років тому це була українська школа, громада вирішила залучити інвестора і в частині приміщення організувати виробництво, мала бути швейна фабрика.

«Але декілька людей влаштували бойкот, перекрили дорогу автомобілям з обладнанням. Після цього інвестор відмовився від цієї ідеї вкладати гроші, далі приміщення пустувало багато років. Вже у 2015-му році благодійний фонд «Карітас-Волинь» орендував школу, потім викупив приміщення і виготовив проект реновації приміщення й створення центру хоспісу, лікувального центру - мультифункціонального для людей поважного віку. Але прокуратура подала позов до суду щодо відповідності договорів купівлі-продажу законодавству і оскаржила їх у господарському суді. Це призвело до того, що приміщення далі стоїть пусткою і руйнується», - каже селищний голова.
Зараз дві справи знаходяться у Верховному суді України.

«У нас була ідея, що тут облаштується центр для людей поважаного віку. Тут міг би бути дитячий садочок, бо в нас шалені черги. Цей центр потрібен, бо це і робочі місця, соціальні послуги. Вартість проекту прораховувалася в сумі 2 млн євро. На жаль, за рахунок селищного бюджету ми не можемо зробити такого проекту й використати це приміщення з користю. Відповідно до проекту, хороших зв’язків з донорами, за рахунок коштів, які могли б отримати, з цього велику користь. До слова, в Нововолинську є центр для дітей та сімей, він уже успішно працює декілька років, ще оди проект реалізовують і бачимо, що їхні проекти доволі успішні», - додає Олександр Топорівський.

Громаді селища Благодатне, повернули незаконно продане приміщення, розповіла Суспільному UA: Волинь речниця прокуратури області Наталія Мурахевич.

«Вимоги законодавства про приватизацію проігнорували, затверджений перелік комунального майна, яке підлягає приватизації шляхом викупу відсутній, аукціон чи конкурс не провели (що дало би можливість громаді поповнити бюджет на більшу суму), благодійний фонд реалізував приміщення загальною площею понад 1000 кв. м.

Відтак прокурори в суді наполягали на скасуванні рішення Благодатної селищної ради про затвердження оцінки вартості майна, визнанні недійсним договору його купівлі-продажу та поверненні приміщення громаді селища. Рішенням суду позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі», - наголосила Наталія Мурахевич.

Директор обласного БФ «Карітас-Волинь» отець Володимир Кметь каже, що уже знайшли інвестора, який зацікавився створенням центру, але всі чекають рішення суду. «У нас мала бути неприбуткова організація - паліативний регіональний центр допомоги, який включає хоспіс, геріатричний і навчальний центри, діагностичний центр з раннього виявлення онкозахворювань.

Я вклав вже у цей проект 8 років свого життя, люди цього потребують. Ми шукатимемо шляхи реалізації проекту», - розповів отець Володимир.

На разі в сільраді і благодійному фонді чекають рішення суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus