USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Райське досьє»: принц Чарльз вивів в офшори понад 3 млн євро

8 Листопада 2017 08:44
Серед матеріалів журналістського розслідування про схемах ухилення від податків спливло ім'я спадкоємця британського престолу принца Чарльза.

Як повідомляє Euronews, керуюча компанія королівського герцогства Корнуолл, що належить принцу Чарльзу, інвестувала понад три мільйони євро в офшорні фонди і компанії.

Серед них, зокрема, бізнес-структура одного з кращих друзів Чарльза ще зі студентських часів. Вона займається придбанням земельних ділянок з метою їх захисту від вирубки лісів.

Податки принц платив справно, але сам факт таємної передачі коштів в компанію друга, при тому що у герцогства Корнуолл немає податкових пільг, виглядає делікатним.

Керуюча компанія королівського герцогства Корнуолл заявила, що спадкоємець престолу "в прийнятті рішень, пов'язаних з інвестиціями, не брав участі".

Нагадаємо, репортери, що входять в Міжнародний консорціум журналістських розслідувань, розкрили нові схеми ухилення від сплати податків високопоставлених політиків, вивчивши близько 13,4 мільйона секретних документів.

У центрі нового розслідування - імена найвпливовіших бізнесменів та політиків світу. Зокрема, і з оточення президента США Дональда Трампа. Наприклад, міністр торгівлі США, як виявилося, має ділові стосунки із російськими партнерами з "чорного" санкційного списку. Вілбур Росс пов'язаний із фірмою, що отримує мільйони доларів прибутків за транспортування російської нафти і газу. Йдеться про компанії "Сібур", в акціонерах якої - імовірний зять президента РФ Володимира Путіна Кіріл Шамалов, та Генадій Тимченко, проти якого Вашингтон наклав персональні санкції. Журналісти чекають від міністра пояснень.

Із офшорами пов'язана навіть британська королева. Єлизавета II вклала в офшори близько 13 мільйонів доларів власних коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир Показати IP 10 Листопада 2017 11:06
Це мелочі на фоні наших депутатів)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus