USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Припиніть переслідування». Мери Львова та Івано-Франківська підтримали колегу з Черкас

3 Травня 2020 14:33
Мер Львова Андрій Садовий та мер Івано-Франківська Руслан Марцінків висловили підтримку своєму колезі – міському голові Черкас Анатолію Бондаренку, стосовно якого через рішення про послаблення карантину порушили кримінальну справу.

Про це вони повідомили на своїй сторінках у фейсбуці, повідомляє Бабель.

Садовий закликав «припинити будь-які переслідування мера Черкас», бо таким чином він висловлював думку громади. Мер Львова вважає, що уряд має делегувати містам більше самостійності у прийнятті рішень стосовно карантинних обмежень. Таку пропозицію він направив у Кабмін минулого тижня.


У той же час, Марцінків заявив, що, відкриваючи справи на мерів, в країні хочуть «знищити місцеве самоврядування».

«Забрали кошти в громад, закріпачили українців щодо виїзду закордон, продали землю, обманули з доплатами медиків! Підтримую мера Черкас Боднаренко. Карантин один для всіх, а не для вибраних», — наголосив Марцінків.


Як повідомлялося, міська рада Черкас із 1 травня послабила карантин, відкрили парки та літні майданчики ресторанів. Рішення ухвалили у звʼязку з численними зверненнями підприємців, які зазнають величезних збитків.

Пізніше стосовно мера міста порушили кримінальну справу, а міністр МВС Арсен Аваков заявив, що Бондаренко «загрався».

Президент Володимир Зеленський попередив Бондаренка та очільників українських міст про відповідальність за дострокове послаблення карантину, передавши «полумʼяний привіт» від МВС та СБУ.

Згодом Бондаренко розповів про «погрози з Офісу президента» та чому послабили карантин попри рішення уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
факт Показати IP 3 Травня 2020 15:31
Ті хто з ганьбою пролітають і не мають підтримки рота повідкривали :) От де сепари, не там шукали!!!
Народна прокуратура Показати IP 3 Травня 2020 16:26
Ось про такий розвиток подій я завжди говорю, коли заходить мова про децентралізацію. На жаль, для українців це запроваджувати рано, бо у нас будь-які прояви демократії відразу ж перетворюються в анархію. Коже місцевий "князьок", особливо напередодні місцевих виборів, вважає, що може робити, що йому заманеться. Внаслідок некерованості і безсилості центральної влади ми дуже швидко повторимо печальну долю Київської Русі з її регіональними князівськими чварами, яку легко завоює нова татарська орда з Півночі.
лучанка до Народна прокуратура Показати IP 3 Травня 2020 17:50
Якщо ви так любите історичні екскурси, то згадайте не тільки період феодальної роздробленості Русі, але й Магдебурзьке право.
Завжди Показати IP 3 Травня 2020 18:23
Австріяки, як завжди, за будь-яктй дурний кіпіш, аби не так, як в нормальних людей ..... То годинники переводять, то пам'ятники руйнують, то кістками торгують ....
До завжди Показати IP 3 Травня 2020 20:32
Вони-українці, ати чий холоп будеш?
Лісник до До завжди Показати IP 4 Травня 2020 06:52
вони галіцаї...у складі України..а ти фашингтонських холоп?
Народна прокуратура Показати IP 4 Травня 2020 10:12
До Лучанка. Але під час дії магдебурзького права українцями керували поляки. І завершились ці привілеї знову ж таки захопленням нас Росією. І вже при другій Речі Посполитій поляки, врахувавши попередні помилки, українців і близько не допускали на посади не тільки в державний органах (воєводських управліннях, поліції, судах, лісництвах), а і в органах місцевого самоврядування, адже вважали їх вкрай ненадійними. А ми свої "подвиги" зі зруйнування здобутих в тяжкій боротьбі державних утворень (Гетьманщина, УНР, сучасна держава) шляхом постійних міжусобиць повторюємо з маніакальною наполегливістю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus