USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Через пом’якшення карантину у Черкасах поліція відкрила кримінальне провадження

1 Травня 2020 13:07
Керівництво міської ради Черкас зухвало ігнорує вимогу уряду щодо карантинних обмежень. Так, виконком міськради 30 квітня самовільно прийняв рішення про послаблення карантину в обласному центрі. За цим фактом поліція вже відкрила кримінальне провадження.

Попри те, що прийняте рішення виконкому Черкаської міської ради суперечить постанові Кабінету Міністрів України, його відмовилися скасувати. Про це інформує пресслужба Нацполіції, пише 24 канал.

«1 травня Черкаським відділом поліції відомості за фактом прийняття виконкомом відповідного рішення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 325 Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

Довідка. Стаття 325 ККУ «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням» карається штрафом від 17 тисяч до 51 тисячі гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

У поліції наголошують на необхідності дотримуватися вимог чинного законодавства та не здійснювати у Черкасах діяльності, поки що забороненої Кабміном.

"Карантинні обмеження у випадку позитивної епідеміологічної ситуації почнуть послаблюватимуть із 12 травня і робитиме це виключно уряд", – додають правоохоронці.

Відтак, у Черкасах слідкуватимуть за порядком та дотриманням карантинних обмежень поліцейські у складі мобільних груп. Вони проводитимуть превентивну роботу серед представників малого та середнього бізнесу, а у випадку ігнорування заборони – притягуватимуть порушників до адмінвідповідальності.

Що відомо про послаблення карантину у Черкасах:

30 квітня міська влада Черкас прийняла рішення про послаблення карантину з 1 травня.

Виконавчий комітет дозволив роботу магазинів, що продають непродовольчі товари, відкриває квіткові магазини та книгарні.

Відновлюють роботу майстерні з ремонту взуття, одягу тощо.

Також можуть працювати перукарні, салони краси, салони з надання послуг по догляду за тваринами.

Працюватимуть ринки, ярмарки, а також – літні майданчики ресторанів.

Також зняті обмеження на користування громадським транспортом.

Станом на 1 травня у Черкаській області зафіксовані 296 випадків COVID-19. За минулу добу додатково інфікувалися 6 осіб, є і один летальний випадок. Загалом від ускладнень, спричинених інфекцією, у регіоні померли 9 людей. Одужали 63 пацієнтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
починає набридати Показати IP 1 Травня 2020 14:12
Що не новина про коронавірус-кругом поліція "допомагає" цікаво, у розкритті злочинів у них такий же прогрес як у штрафах на 17 000 та відкриттю таких проваджень?. Може нам та медицина взагалі непотрібна, хай тоді поліція і лікує.
Не байдужий Показати IP 1 Травня 2020 16:46
А поліція часом не відкривала справу про порушуення урядом конституціі, право на працю.А що тепер поліція керує регіонами..Може пора вже Шеріфа вибирати а не місцеву владу?
111 до Не байдужий Показати IP 1 Травня 2020 18:16
вірно, попа вже речі декому пакувати в ті славнозвісні рюкзаки ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus