USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Призначили нових заступників Генпрокурора: хто вони і що про них відомо

26 Січня 2023 15:48
Генеральний прокурор Андрій Костін представив нового першого заступника генпрокурора та двох заступників. На посаду першого заступника призначено Олексія Хоменка. Заступниками стали Антон Войтенко та Вікторія Літвінова.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

Відомо, що Хоменко від вересня 2022 року обіймав посаду заступника генпрокурора. До цього працював керівником Київської обласної прокуратури. Одним із головних завдань першого заступника визначено нагляд за додержанням законів органами безпеки.
Щодо Антона Войтенка, за інформацією генпрокуратури, до цього він очолював Львівську обласну прокуратуру. Войтенко куруватиме напрям нагляду за додержанням законів органами Державного бюро розслідувань. Також за ним буде закріплена спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.
Вікторія Літвінова до призначення працювала заступником керівника спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу генпрокурора. Вона і надалі опікуватиметься роботою спеціалізованої екологічної прокуратури, а також напрямами протидії порушенням прав людини у правоохоронній і пенітенціарній сферах та захисту інтересів дітей.
Звільнення у судовій галузі


Нагадаємо, 24 січня Олексія Симоненка звільнили із посади заступника генерального прокурора. Напередодні стало відомо, що він їздив у 10-денну відпустку до Іспанії, попри пряму заборону президента Володимира Зеленського.

Наступного дня генеральний прокурор Андрій Костін підписав накази про звільнення з посад керівників Запорізької, Кіровоградської, Полтавської, Сумської та Чернігівської обласних прокуратур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Суддя Дреддд Показати IP 26 Січня 2023 17:27
і шо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus