USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Психлікарня замість в’язниці? Атовець, який вбив жінку брата, перебуває в олицькій лікарні

30 Січня 2019 10:53
Колишньому військовому АТО, який зарізав цивільну дружину рідного брата через те, що «та його довела», змінили запобіжний захід. Чоловік тепер перебуває у Волинській обласній психіатричній лікарні № 2, а не під вартою.

Нагадаємо, 27 жовтня колишній військовослужбовець із Луцька Олег під час збирання грибів у лісі вдарив ножем у горло співмешканку брата. Від отриманих ран жінка померла на місці. Трагедія сталася у Звірівському лісництві. Тоді завідувачка відділення для демобілізованих військовослужбовців КП «Луцький центр первинної медичної допомоги» Олена Звєрєва прокоментувала інцидент: «якщо ти настільки глупа, що не тримаєш язика, то вчися швидко бігати». Жінка, до слова, займається реабілітацією волинських бійців, тому чути виправдання вбивства чоловіком дружини від психолога було як мінімум дивно.

29 жовтня Луцький міськрайонний суд обрав 45-річному чоловіку запобіжний захід у виді тримання під вартою терміном на 30 діб без можливості внесення застави.

Адвокат підсудного подавав апеляцію, аби чоловіка відпустили під домашній арешт. Однак 15 листопада Волинський апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу захисника.

Відзначимо, що під час судового засідання Олег акцентував, що не зрозумів, як усе сталося. Адвокат підсудного, своєю чергою, наголошував на тому, що чоловік воював у зоні АТО й має нестабільну психіку.
Згодом слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області подав клопотання, погоджене з прокурором прокуратури Волинської області, до Луцького міськрайонного суду про зміну підсудному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на поміщення до психіатричного закладу «в умовах, що виключають його небезпечну поведінку».

Натомість адвокат підозрюваного наполягав на тому, аби суд передав чоловіка на піклування членам сім’ї з обов’язковим лікарським наглядом.

Під час судового засідання, яке відбулося 18 грудня, стало відомо, що, відповідно до висновку експерта, Олег страждає на хронічне психічне захворювання.

Суддя Андрій Сівчук задовольнив клопотання слідчого – на термін досудового розслідування (до 28 грудня) Олега вирішили помістити до психіатричного закладу в умовах суворого нагляду, а саме у Волинську обласну психіатричну лікарню № 2, що в селищі Олика.

Уже 26 грудня суддя Ківерцівського районного суду Вікторія Корецька розглянула та задовольнила клопотання прокурора прокуратури Волинської області про продовження підозрюваному терміну запобіжного заходу у вигляді поміщення до психіатричної лікарні на 60 діб – до 23 лютого включно.

Як повідомив Інформаційному агентству Волинські Новини адвокат підсудного Олександр Повх, зараз справа перебуває в Ківерцівському районному судді. Наступне судове засідання заплановано на 11 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 30 Січня 2019 11:39
Бо то герой
Лучанка Показати IP 30 Січня 2019 12:15
Хай він ще когось заріже. Він же ж в АТО служив.
Антон Показати IP 30 Січня 2019 14:04
Оце наслідки, рошенової пропаганди з сакралізації армії і воєнних. У нас так само як і в росії, в армію і на війну беруть людей з низьким рівнем інтелекту, бідний клас населення, людей з села, неблагополучних,щоб легко піддавалися на пропаганду патріотизму, потім вони коли повертаються в цивільне життя уже розчаровані і оброблені державною пропагандою, починають дебоширити, різати стріляти, бо інтелекту не було ні до ато(армії) ні після.
Лучанка Показати IP 31 Січня 2019 16:33
Якщо людина потребує лікування, то має його отримати. Що тут дивного? Заголовок статті чисто маніпулятивний: утримання в псих.лікарні подається як легше, ніж тюремне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus