USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

ГПУ оскаржила запобіжний захід Мангеру, підозрюваного у вбивстві Гандзюк

19 Лютого 2019 19:36
Генпрокуратура подала апеляцію на рішення суду про обрання запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, підозрюваному в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ у Facebook.

«Генеральною прокуратурою України 19 лютого до Київського апеляційного суду подано апеляційну скаргу на ухвалу Шевченківського районного суду м. Києва від 15 лютого 2019 р. про застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваного голови Херсонської обласної ради», – йдеться у повідомленні.

Як нагадали у ГПУ, суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 2 497 300 грн.

Проте прокурор у кримінальному провадженні вважає цю ухвалу незаконною та необґрунтованою в частині визначення розміру застави та просить скасувати її і застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування без визначення розміру застави, наголосили у Генпрокуратурі.

Як повідомлялося, 11 лютого голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру повідомлено про підозру в організації вбивства, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, п.п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

У ніч на 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу вніс адвокат посадовця.

В.о. керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під’їзду власного будинку у Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% її тіла. Жінка перенесла декілька операцій і померла 4 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
111 Показати IP 20 Лютого 2019 04:15
Генпрокуратура - найбільший цирк який може бути.Спочатку сама вносила клопотання про зміни в КПК щоб можна було вносити грошову заставу, а зараз подає апеляції. Скасуйте грошову заставу для особливо тяжких злочинів і всі проблеми вирішені. Але ні - треба ж подоїти клієнтів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus