USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Психлікарню в Олицькому замку пропонують перемістити

20 Березня 2018 23:23
Перевести усіх пацієнтів обласної психлікарні в Олиці у Волинську обласну психіатричну лікарню № 1 у Луцьку пропонують в облраді.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 20 березня.

Голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики Ірина Вахович розповіла наразі вивчають питання доцільності продовження роботи психлікарні № 2 в Олиці. З її слів, у психлікарні № 1 у Луцьку є достатньо місця, щоб перевести усіх хворих. Медичний персонал планують довозити з Олики автобусами.

Планують, що замок в Олиці залишиться культурним центром, втім, для цього потрібно шукати інвестора. Питання вивчатимуть додатково, досліджуючи, скільки коштів потрібно буде витратити на таке переміщення.

Голова комісії Олександр Зінчук зазначив, що частина приміщення Олицького замку зараз порожня і не опалюється, перебуває у занедбаному стані. В іншій половині розміщена психлікарня. Важливим є приведення обласної психлікарні № 1 у Луцьку до належного стану, аби туди можна було перевести медичний заклад з Олики.

Оскільки замок є пам’яткою національного значення, будівлю не можна продати, але можна буде здавати в оренду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ізя Показати IP 21 Березня 2018 00:07
Пропоную облраду перенести в Олику. Ім буде про що поговорити з місцевими пацієнтами
А до Ізя Показати IP 21 Березня 2018 06:22
ідея класна , супер!
! Показати IP 21 Березня 2018 06:57
Дурачки, про людей, які там працюють подумайте! Довозити автобусами? Це -4години в день з їхнього життя, це 4 рейси автобусом в день. Це покупка автобуса і оплата праці шофера! Та ті люди за день не заробляють стільки, а ви раціональним рахуєте закрити установу? Валіть державу далі, все позакривайте! Чи може з'явився хтось, хто хоче замок взяти в оренду на 50 років?
чарторийский Показати IP 21 Березня 2018 08:14
уже в Клевани ЛТП закрыли - стоят развалины замка...все закрывают и уничтожают вместе с населением по необходимым якобы для него причинам)
Волинянин Показати IP 21 Березня 2018 08:14
Вся біда сьогоднішньої влади в тому, що вони вважають, ніби вся історія творення Волині починається з них. Те питання має давню історію і її треба знати. І щоби не робити дурниць сьогодні - ту історію розумні вчать, аналізують і тільки потім обережно виносять на розгляд. Згадайте, чим закінчилась історія з інтернатом в Голобах. Сьогодні там ні інтернату, ні пам'ятки архітектури - маєтку родини Вільгів. Підгорецький замок дотенер стоїть пусткою навіть при титанічних зусиляллях нашого земляка - волинянина Б. Возницького. Чим займаються ті громадські ради, чисельні радники ? Чи що заважає вам звернутися до спеціаліств за розробкою ТЕО. А то, як Пилип з конопель вискочив депутат, щось ляпнув без жодних економічних обгрунтувань, без предбачення наслідків . Хочете добре їхати - старанно запрягайте, бо в противному разі та фіра довезе вас до Олики .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus