USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ПЦУ зобов’язана виплачувати Варфоломію від 4 до 20 тис. євро з кожної парафії, – Антоній

12 Липня 2019 13:06
Варфоломій обклав податком недавно створену Православну церкву України. Кожна парафія ПЦУ зобов’язана виплачувати Константинополю десятину в розмірі від 4 000 до 20 000 євро.

Про це розповів керуючий справами Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в інтерв’ю телеканалу NewsOne, передає Страна.

За словами священника, податок для ПЦУ був введений після того, як Вселенський патріарх Варфоломій спробував з’ясувати, чи має намір президент України Володимир Зеленський виконати обіцянки свого попередника Петра Порошенка і передати Константинополю місцеві українські святині. Проте Зеленський відмовився від зустрічі з Варфоломієм і Константинополь «виставив Епіфанію (глава ПЦУ – Прим. ред.) рахунок».

Згідно з вимогами Вселенського патріархату, кожна парафія ПЦУ зобов’язана виплачувати Константинополю десятину в розмірі від 4 000 до 20 000 євро. За словами Антонія, саме це викликало обурення почесного патріарха ПЦУ Філарета, який, вийшовши з нової церкви спровокував в українському православ’ї черговий розкол.

«Вони підрахували, скільки є парафій при об’єднанні Автокефальної церкви і Київського патріархату і обклали кожен прихід податком. Найменша сума – 4 000 євро – це з кожної сільської парафії, і найбільша – 20 000 євро. І передали рахунок Епіфанію. Після цього якраз Філарет і підняв бучу», – говорить митрополит Бориспільський та Броварський Антоній.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Стомленийвідбрехунів Показати IP 12 Липня 2019 13:11
Нехай сектант з РПЦ-ФСБ покине пити оковиту. До добра не доведе)
Віктор Показати IP 12 Липня 2019 13:12
Піп московського патріархату - дуже достовірне джерело інформації, яке аж ніяк не хоче маніпулювати чиєюсь думкою
Навуходоносор Показати IP 12 Липня 2019 13:26
Стара как мир поговорка о том, что "бесплатный сыр только в мышеловке" была напрочь забыта теми, кто решил полакомиться кусочком томоса, как в свое время первые люди Эдема - Адам и Ева, сотворенные Творцом по образу и подобию человеческому, соблазнились яблоком от змия - искусителя.
Правда до Навуходоносор Показати IP 12 Липня 2019 15:06
Україна нарешті, слава Богу, одержала свою незалежну канонічну церкву. І все що залишається московским попам, фсб-никам і їх шістак, - давитися своєю жовчю.
Навуходоносор до Правда Показати IP 12 Липня 2019 16:33
Дуже прикро, що "Правда" не говорить правди. Ну, а про фсб-ників і коментувати годі, вони ввижаються деякій частинці нашого люду ледве не за кожним кущем.
Правда до Навуходоносор Показати IP 12 Липня 2019 19:48
Та то безумовно, - ваша "правда" пишеться в кРЕМЛІ, іншої ви не визнаєте ніколи. Хоча мені вас трішки шкода, бо мешкаєте ви в Україні, живете серед українців, і так по справжньому ненавидите все українське... ви ж дійсно мучитесь від злоби і безсилля.
К.лучанин до Правда Показати IP 12 Липня 2019 22:18
Символ ВІРИ знаєте? І що там сказано і які слова проспівуються в ЦЕРКВІ (незалежно чи УПЦ МП, ПЦУ, УПЦ КП і інш церквах):" ВІРУЮ в ЄДИНУ СОБОРНУ АПОСТОЛЬСЬКУ ЦЕРКВУ". Була колись єдина Христова ЦЕРКВА. Що зробили потім люди, за яких віддав життя Христос, щоб очистити їх від гріха. Розчленували Церкву по закутках, тобто нагрішили. Але колись ЄДИНА СОБОРНА ЦЕРКВА відродиться. Ви для чого ходите в Церкву(якщо ходите ), щоб політикою займатись? Відкрийте БІБЛІЮ та читайте.
+++ до К.лучанин Показати IP 13 Липня 2019 08:36
ДЯКУВАТИ БОГУ, за те що відродилась Православна Церква України.
Анонім Показати IP 12 Липня 2019 13:41
Не забудьте, что и зарубежные приходы ПЦУ по Томосу принадлежат Вселенскому патриахату. Лакомый кусочек получается.
а до Анонім Показати IP 12 Липня 2019 14:15
если Вам известно,- сколько отчисляют в МП? Не ту же 10 - ю? или об этом молчат?
Анатоль_ Показати IP 12 Липня 2019 13:51
Небагато. Можна ше терпіти!
К.лучанин до Анатоль_ Показати IP 12 Липня 2019 14:17
Хто це повинен буде терпііти," розумнику"? В перекладі це означає що прихожани повиині будуть більше платити за свічки, за молебінь, за Соборування, за панахиду і т.д. Розцінки і так підвищили, а тепер ще більші будуть !!! Ходи в церкву "розумнику" і будеш бачити реальне життя , а строчиш ахінею !!!
! до К.лучанин Показати IP 12 Липня 2019 15:08
Да перестаньте один одному підігрувати. Немає ніяких податків з ПЦУ, піп-фсбшник як завжди запускає дезу.
Коля до К.лучанин Показати IP 12 Липня 2019 17:34
А ти не зв'язуйся з язичницькою сектою і не прийдеться нічого платити. Тільки сліпі ведуться на той лохотрон.
К.лучанин до Коля Показати IP 12 Липня 2019 22:00
ПОСЛУХАЙ . В будь якій Церкві треба платити, чи УПЦ МП, чи ПЦУ, чи УПЦ КП.. Ти що , цього не знаєш? Так заведено з давніх-давен , ще при житті Ісуса . Так було і так буде! Прихожани це знають. Тільки ледацюга, алкаш не може платити бо немає грошей ніяких. А ледарювання це є гріх і зло. Ні до кого зручніше диявол не приступає, як до того ,хто живе у лінощах та ледарстві.
101 до К.лучанин Показати IP 12 Липня 2019 23:17
Тільки повний дегенерат може повестись на таку маячню від московського собакопопа.
скептик Показати IP 12 Липня 2019 14:08
ТУФТА !!!!!
! до скептик Показати IP 12 Липня 2019 15:09
Повна туфта, від якої просто тхне "нєфтєдоларамі!
я Показати IP 12 Липня 2019 16:13
Питання в наступному: Чому ми завжди повинні показувати, що у нас є сила, коли ми купуємо у нужденних? І чому ми щедрі до тих, кому не потрібна наша щедрість? Одного разу я прочитала аналогічний пост, в якому автор згадував слова свого тата: «Мій тато купував товари у бідних за високими цінами, хоча він не потребував цих речах. Він іноді платив їм більше. Одного разу я запитав його: "Навіщо ти це робиш, тато?" Мій батько відповів: "Це благодійність, загорнута в гідність, син мій"
Володимир Показати IP 12 Липня 2019 22:05
Брехуни кацапські
я Показати IP 12 Липня 2019 23:38
Один чоловік побачив якось в жарку пору мудреця в теплому одязі і почав сміятися з із Старця. Коли у цієї людини сталося горе, йому порадили піти до мудреця, так як тільки той знав, як допомогти. Прийшовши до нього, чоловік побачив, що в будинку його панує свято. Старець вийшовши до людини, сказав: - Коли ти побачив мене в теплому одязі у спеку, ти посміхнувся, порахувавши це недоречним, тепер ти відчув, як недоречно твоє горе в святковому веселощі. Моє горе (моя хвороба) здалися тобі смішними - над твоїм горем сміється доля. Свою хворобу ти створив сам, і я не в силах допомогти тобі. Навчися чужому горю співчувати, а чужому святу радіти, і тоді ти виліковний, біди і хвороби не наздоженуть тебе, а свята будуть супроводжуватимуть тебе на твоїй життєвій дорозі.....
мдя Показати IP 13 Липня 2019 23:34
Прочитаєш як гризуться християни - волосся дибки стає. Все таки атеїзм це найбільш миролюбне світосприйняття, як не крути. У нас проблем кого потягати за чуба, бо він не так молиться.. не в ту церкву гроші заніс- нема. Єдине. що обурює, чому у нашій світській державі жодна церква не обкладається податком?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus