USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Пустовіт розкрив карти, як «Батьківщина» виграла вибори

23 Листопада 2010 15:18
Депутат Луцької міської ради, керівник міської партійної організації ВО «Батькіщина» Григорій Пустовіт вважає, що його політичній силі вдалось провести у міську раду досить багато депутатів-мажоритарників, бо «спрацював момент кума, брата, свата».

Про це Пустовіт розповів 23 листопада в інтерв’ю «Волинській правді».

«Що це були за вибори? В основній своїй масі вони – не політичні. Політики там було – мінімум. Це були вибори кумів, сватів, братів», - сказав Пустовіт.

«495 кандидатів тільки на мажоритарних округах Луцька. 40 політичних партій виставили свої списки. Скрізь були чиїсь родичі чи знайомі. Навіть ті, хто має політичну позицію, подумали: «Це ж не до Верховної Ради вибори. Що станеться, якщо я проголосую за свого знайомого, хоч він представляє не ту політичну силу, якій я симпатизую?», - сказав політик.

«Я знав, що буде велика кількість кандидатів. На кожному окрузі – по 2,5 тисячі виборців. Прийде половина – десь приблизно тисяча людей. Розділити на 20 – виходить по 50 на одного кандидата. Щоб виграти вибори потрібно було здобути десь 100 голосів на дільниці, від сили – 200», - пояснив Пустовіт.

«На позитив нам зіграло те, що багато людей закцентували увагу навколо наших списків. Був ажіотаж... Ми свідомо пішли на це. Ми казали, що робимо основний акцент на списки і не розраховуємо на здобуті мандати в мажоритарці. Але кандидати-мажоритарники тихенько робили свою роботу й агітували людей за себе», - сказав Пустовіт.

«Тому для багатьох є сенсаційною перемога Каті Приступи по округу, де балотувалися і Олександр Мишковець, і Святослав Зелінський, і Володимир Литвинюк, і багато інших», - вважає Пустовіт.

«Я своїм сказав, щоб вони не лякалися, коли буде 5 знакових людей. Коли їх багато, ваші шанси – далеко не мізерні. Вони відбиратимуть голоси один в одного. Наших кандидатів всерйоз не сприймали», - додав він.
«Спрацював момент кума, свата, брата», - резюмував депутат.

Нагадаємо, що «Батьківщина» провела до Луцької міської ради 24 депутати, 16 з яких – «мажоритарними», тобто переможці на одномандатних округах міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Є Показати IP 23 Листопада 2010 15:30
... і момент тупоголовості і дебілізма громадян міста
Не Бютівець Показати IP 23 Листопада 2010 16:08
Для мане також є сенсаційною перемога Каті Приступи! Але маємо те, що маємо!
ліберал Показати IP 23 Листопада 2010 16:31
так брати і свати в усіх кандидатів були, а кожен БЮТівець мав +300 голосів від Юлі.. Більш як впевнений ніякої серйозної аналітики не було, і це не технологія Пустовіта. Хоча сильно не понтується, за це респект!
Олександр Показати IP 23 Листопада 2010 17:06
Пустовіт - пустий цвіт, порожній, дундук, що йому Дєд скаже те й він і робить. А всім заправляє Кирильчук. А Гріша як був бараном так і ним залишився.
пустозвон Показати IP 23 Листопада 2010 17:58
пустий дзвін його слова
Anti-Mafia Показати IP 23 Листопада 2010 19:57
Фракція мародерів (за слова готовий відповісти документами)знову радіє.Бровада про компенсацію інтелекту і порядності "кумівством", ще й з нахабними розрахунками, як завжди, не більше ніж до ста - це "плювок" всім Порядним Лучанам... Час відповідати...
СП "Валідол-Україна" Показати IP 24 Листопада 2010 11:27
Кому ви втираєте лапшу в вуха, ви самі в це вірите пане Пустовіт?. Технологія дуже проста проголосували куми, свати, брати Юльки а решта 8%-15% куми інших кандидатів від інших партій.Ну може Корольчук кум Юльки. пане Пустовіт у окрузі де всі кандидати приблизно рівні виграв би кандидат від БЮТ навіть з призвіщем Сунь Бюл Вурну. П.С. Технолог куєв
Правдолюб Показати IP 25 Листопада 2010 20:53
Цікаво було спостерігати, як кандидати-мажоритарники (не від БЮТ) дійсно багато чого без зайвого галасу робили для громади: практичні і корисні речі (освітлювали дворові території, сприяли у ремонтних роботах тощо), не політизуючи звичайну роботу і своє рішення в майбутньому у якості депутатів будувати побут громади. Водночас,як мандидати від БЮТ спокійно, не відриваючи попи від насижених місць через посильних закидали свої рекламувки у поштові скрині мешканців. Про що думали люди у день виборв? Правду написав колись класик, що "Умом Расєю не понять...". Перефразуйте далі самі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus