USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцькі депутати просять якнайшвидше призначити вибори мера

29 Березня 2017 11:41
Звернення про якнайшвидше призначення дочасних виборів Луцького міського голови прийняли депутати Луцької міськради під час засідання чергової 21 сесії Луцькради 29 березня.

Нагадаємо, автором проекту рішення є депутат від фракції «Солідарність» Андрій Покровський. Відповідно до рішення бюджетної комісії, з тексту викинули всі заполітизовані та емоційні моменти.

Згаданим рішенням депутати звертаються до Верховної Ради України з проханням якнайшвидше призначити дострокові вибори міського голови.

Нагадаємо, обранці громади підтримали проект рішення про дострокове припинення повноважень міського голови, саме цього рішення не вистачало для того, аби ВРУ могла розглядати питання про призначення виборів у Луцьку.

Депутат Павло Данильчук («Народний контроль»), засумнівався у тому, що нардепи оперативно призначать нові вибори. Тому, якщо до наступної чергової сесії у парламенті не буде жодної реакції на звернення луцьких депутатів, він пропонує згодом розглянути звернення до ВРУ з питанням, чому так сталося.

Натомість Григорій Пустовіт («Батьківщина») порадив не сумніватися у роботі більшості Верховної Ради, у тому числі й найбільшої фракції – БПП «Солідарність».

«Це приниження фракції «Солідарність». Ми віримо у ВРУ і те, що найбільша фракція виконає свої обов’язки», - повідомив він.

Депутат Юлія Вусенко («Самопоміч») запропонувала копію цього звернення надіслати і до профільного комітету, та Андрій Козюра зауважив: згідно Закону України «Про місцеве самоврядування» це звернення направляється у ВРУ, а не в комітет.

«Кожен депутат органу місцевого самоврядування повинен хоча б раз на рік прочитати цей Закон. А якщо Ви вже про Верховну Раду читаєте Закон - тоді зрозуміло», - завернувся до неї він, натякнувши на бажання і перспективи Вусенко отримати мандат нардепа.

Урешті, депутати підтримали проект рішення в редакції, яку підтримала бюджетна комісія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ага!!! Показати IP 29 Березня 2017 19:51
Вже втихли депутатські розборки і таки дотумкали вони, що ніхто особливо й не хоче займатися проблемами весняного благоустрою, латати дороги й т.п. Знову все скинуть на людей, мовляв, вибирайте, а якщо знову проголосуєте "за гречку" і "мимо", то це ваші проблеми!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus