USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Путін анонсував масштабний обмін полонених між Україною та РФ

5 Вересня 2019 13:14
Президент Росії Володимир Путін заявив про те, що обмін полоненими між Україною та Росією буде «масштабним».

«З приводу обміну: я думаю, що він буде таким досить великим, масштабним, і це вже було б хорошим кроком вперед, в сторону нормалізації», – наводить 5 вересня його цитату ТАСС, передає ТСН.

Він додав, що подробиці найближчим станом будуть відомі, а ведуться переговори «в тому числі і з офіційною владою» .

Також Путін заявив про нібито неминучу «нормалізацію відносин» між Україною та РФ.

«В історичній перспективі це неминуче станеться. Я маю на увазі повну нормалізацію в стосунках, тому що ми – дві частини одного і того ж народу, я про це багато разів говорив», – додав російський президент.

Нагадаємо, вночі проти 30 серпня низка російських Telegram-каналів повідомили про початок обміну. Також цю інформацію дотично підтвердив генпрокурор Руслан Рябошапка. Раніше про те, що обмін відбудеться саме 30 серпня, повідомляли ексдепутат російської Держдуми Ілля Пономарьов та чинний народний депутат України Ахтем Чийгоз.

Пізніше секретар РНБО Олександр Данилюк у київському аеропорту Жуляни («Київ») заявив, що обмін ще не відбувся, а речниця СБУ Олена Гітлянська, своєю чергою, відзначила, що складний процес переговорів досі триває. Це ж саме підтвердили і в Офісі президента.

Раніше повідомлялося, що для обміну на українських політв’язнів готують засуджених за державну зраду кримських військових Максима Одинцова та Олександра Баранова, а також фігуранта справи про події 2 травня 2014 року в Одесі громадянина Росії Євгена Мефьодова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus