USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Путін дав добро на залучення сирійських найманців у війні проти України

11 Березня 2022 11:32
Путін погодився із залученням «добровольців» із Близького Сходу на війну в Україну, пише Політика країни.

«Якщо ви бачите, що є люди, які хочуть на добровільній основі приїхати та надати допомогу людям, які проживають на Донбасі, треба піти їм назустріч та допомогти перебратися до зони бойових дій», – сказав Путін міністру оборони Шойгу.

Шойгу заявив, що з Близького Сходу надійшло близько 16 тисяч заявок на «добровільну участь» у «спецоперації в Україні».

Раніше західні ЗМІ писали, що Росія вербує у Сирії солдатів для участі у міських боях в Україні.

Прессекретар російського диктатора Пєсков уточнив слова Шойгу з приводу відправлення «добровольців» воювати в Україну: «Шойгу, пропонуючи відправляти добровольців в Україну, говорив про вихідців з Близького Сходу, про співгромадян (тобто про росіян, – ред.) не йшлося».

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що вербування Росією бойовиків ІДІЛ та заяви російської пропаганди про хімічну зброю свідчать про спробу реалізації «сирійського сценарію» в Україні.

«Офіційні особи РФ, зокрема військовий міністр Шойгу, заявили про терміновий рекрутинг 16 тисяч бійців ексІДІЛ для використання проти мирних громадян», – написав він у Twitter.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus