USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Як вплинула війна на мирних лучан?

17 Жовтня 2014 19:00
Війна на сході країни не залишає байдужим жодного українця. Однак, виявляється, не всі мешканці обласного центру відчули на собі її відголоски. Тож, про те, наскільки війна змінила життя лучан, кореспонденти Інформаційного агентства Волинські Новини запитали у пересічних лучан.

Дехто вважає, що бойові дії на Сході докорінно змінили спосіб мислення людей та допомогли переоцінити певні життєві цінності.

«Ми стали більш свідомими і, думаю, у кожного громадянина, коли той хоче витратити кошти на певні речі, виникає думка кинути хоча б якісь гроші на армію», - каже чорнявий хлопчина, поспішаючи кудись по власних справах.

Однак, як мінімум четверо з опитаних зізнались, що війна абсолютно не завадила їм жити, як і раніше. Більше того, вони кажуть, що сумні події на сході країни ніяк не вплинули на їхнє існування.

«Поки що ніяк, але в армію таки забирають. Всіх, так треба, щоб забирали. Тоді в Україні буде мільйонна армія», - припустив юний призовник.

На жаль, були серед співрозмовників й такі, хто втратив на війні близьких та родичів.

«У мого тата на війні загинув 23-річний брат. Ми можемо тільки поспівчувати і допомагати воякам тим, чим можемо», - з сумом в очах каже молода дівчина.

Утім, лучани не змогли не відзначити, що через бої на Сході значних змін зазнала економіка та фінансова сторона життя, зокрема підвищення цін та тарифів на комунальні послуги. «Але, не зважаючи на це, я радію, що немає Януковича і влада наша змінилась. Хай буде трохи важче в умовах фінансової кризи, але зате ми підняли національну гідність та національну свідомість», - на завершення резюмує лучанка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus