USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Путін поглинає білоруські заводи для посилення своєї армії, – ISW

18 Лютого 2023 09:30
Росія має намір поглинути елементи оборонної промисловості Білорусі з метою переозброєння своєї армії для підтримки тривалої війни проти України.

Як зазначено у звіті Інституту вивчення війни (ISW), 17 лютого білоруський диктатор Олександр Лукашенко на зустрічі з Путіним підтвердив, що РФ вже почала цей процес. Зокрема він заявив, що білоруська аерокосмічна промисловість готова виробляти штурмовики Су-25 для російських військових за підтримки російських технологій, пише УНІАН.

Крім того, Лукашенко сказав, що білоруський державний Мінський автомобільний завод почав виробляти компоненти для російського «КамАЗа», і висловив готовність допомогти Росії у виробництві електронних компонентів для заміщення втраченого західного імпорту.

Читати ще: РФ задіяла у війні 97% усієї армії, виснаження військ перебуває на рівні Першої світової, – Воллес

Лукашенко обмовився, що Білорусь на 100% виконує «угоди про співпрацю у сфері оборони і безпеки», укладені нібито «три місяці тому».

Аналітики ISW вважають, що РФ активніше використовуватиме військово-промисловий комплекс Білорусі для посилення власного військового потенціалу.

Читати ще: Росіяни не зможуть досягти успіху в Бахмуті до роковин вторгнення, – ISW

«Додаткові Су-25 і запчастини для вантажівок, ймовірно, не є критично важливими для успіху довгострокових військових зусиль Росії. Попри заяви Лукашенка, Кремль може захопити білоруські заводи і переобладнати їх для виробництва критично важливої техніки, якої потребують російські військові. Росіяни також можуть спробувати перепрофілювати російські заводи, які зараз задіяні або оснащені для виробництва Су-25 і вантажівок, для виробництва більш терміново необхідної техніки», – зазначають експерти.

ISW додає, що Кремль використовує елементи білоруського оборонного потенціалу для збільшення російського оборонного виробництва, оскільки «Путін прагне відновити російський оборонний потенціал для підтримки тривалої війни з Україною».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
А шоб знали ! Показати IP 18 Лютого 2023 11:22
Так - так, у нього дійсно наявні покищо непідсанкційні нанотехнології і налагоджений випуск мікрочіпів по випуску терток для натирання бульби для драніків !
Анонім до А шоб знали ! Показати IP 18 Лютого 2023 12:04
чи не доведеться від подібних сміху*очків на кутні сміятися часом?
До Анонім Показати IP 18 Лютого 2023 16:04
Ага, нехай будує у країні, яка межує з країнами НАТО і, тим більше, з Україною ! Бажано під Брестом ! Налякали бабу одним місцем !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus