USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Серед російських військових – міжетнічна напруженість, яка загрожує їхній обороні, – ISW

27 Вересня 2023 08:28
Міжнаціональна напруга між осетинами і російськими військовими сіє розкол у 42-му гвардійському мотострілецькому полку, що обороняється від українського контрнаступу в Запорізькій області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає УП.

За інформацією ISW, мобілізований з республіки Північна Осетія-Аланія Арсен Теміраєв, який служить у 70-му гвардійському мотострілецькому полку, 25 вересня опублікував відео, в якому стверджує, що російські військові 70-го полку побили його та ще двох бійців 71-го гвардійського мотострілецького полку.

Теміраєв повідомив, що військова поліція запитала про його етнічну приналежність та сказала, що Росія для росіян.

Постраждалий російський військовий також розповів, що військова поліція побила його та інших військовослужбовців через те, що місцевий житель Токмака стверджував, що солдати вчиняли сексуальне насильство над дітьми. Сам Теміраєв злочин заперечував.

Він поскаржився: «Думав, що нацисти по інший [український] бік, а виявляється, вони [нацисти] серед нас».

На думку військових аналітиків, міжетнічна напруженість між російськими підрозділами, які діють на передовій і в тилу Запорізької області, може поставити під загрозу цілісність російської оборони та згуртованість підрозділів на тлі нещодавніх українських досягнень у цьому районі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus