USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Путін розповів, чи помститься Фінляндії та Швеції за вступ до НАТО

16 Травня 2022 16:35
Президент Росії Володимир Путін заявив, що у РФ «немає проблем» з Фінляндією та Швецією, які хочуть вступити до НАТО, але пригрозив реакцією у відповідь.

Як пише Українська правда, про це Путін сказав на саміті ОДКБ у Кремлі.

«Росія не має проблем із цими державами (з Фінляндією та Швецією – ред.). У цьому сенсі безпосередньої загрози розширення з допомогою цих країн для Росії не створюється.

Але розширення військової інфраструктури на ці території безумовно викличе нашу реакцію у відповідь. І якою вона буде – ми дивитимемося, виходячи з тих загроз, які створюватимуться. Проблеми створюються на голому місці. Відповідним чином на це реагуватимемо», – сказав він.

Разом з тим, він заявив, що НАТО нібито «виходить за межі свого географічного призначення». Крім того, Альянс, на думку Путіна, негативно впливає на інші регіони планети.

Нагадаємо, раніше прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що членство України в НАТО відрізняється від Фінляндії та Швеції тому, що Київ з Москвою нібито має «територіальну суперечку».

Як ми писали, Фінляндія офіційно подає заявку на вступ до НАТО. Керівництво країни прийняло відповідне рішення на тлі російського вторгнення в Україну. Швеція також ухвалила рішення про подання заявки на членство в НАТО.

Раніше у зв’язку з цим у Росії почали погрожувати Швеції та Фінляндії військовим вторгненням, якщо уряди цих країн зважаться на вступ до НАТО. Проте, незважаючи на погрози, президент Фінляндії зателефонував Володимиру Путіну і повідомив йому, що країна протягом наступних кількох днів має намір подати заявку на вступ до НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus