USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Путін створює передумови для агресії проти країн Балтії, – ISW

17 Січня 2024 08:57
Російський диктатор Путін активізував зусилля керівництва країни, щоб створювати інформаційні умови для майбутньої ескалації проти балтійських країн.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На думку військових аналітиків, Путін це робить, ймовірно, як частину ширшої спроби послабити НАТО.

Як повідомляється, 16 січня Путін заявив, що Латвія та інші країни Балтії «викидають етнічних росіян» зі своїх країн і що ця ситуація «безпосередньо впливає на безпеку Росії».

В ISW не помітили жодних ознак того, що російська атака проти країн Балтії є неминучою або ймовірною, однак Путін може створювати інформаційні умови для майбутніх агресивних дій Росії за кордоном під приводом захисту своїх «співвітчизників».

Нагадаємо, в середині грудня 2023 року Путін погрожував Фінляндії. Він заявляв, що після вступу до НАТО у Фінляндії можуть виникнути проблеми з РФ, і анонсував створення Ленінградського військового округу.

Тоді в ISW зазначили, що заяви російського диктатора Володимира Путіна про те, що Росія не прагне вторгнутися на територію країн НАТО, дуже схожі на наративи Кремля перед нападом на Україну 24 лютого 2022 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus