USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Путін створив під Москвою «Царське село» для родичів, – розслідування

2 Червня 2023 07:17
Володимир Путін, який з’їхав з глузду на грунті імперської величі вибудував для себе і своєї рідні подобу «Царського села» під Москвою.

Про це йдеться в матеріалах великого журналістського розслідування, яке опублікувало російське опозиційне видання «Проект», передає УНІАН.

Якщо справжнє Царське село російських імператорів знаходилося на південній околиці Санкт-Петербурга, то свій аналог імперської садиби Путін збудував навколо офіційної резиденції президента РФ в Ново-Огарьово на захід від Москви.

«Підмосковна садиба в Ново-Огарьово стала резиденцією Путіна, як тільки він прийшов до влади, і повинна залишитися такою аж до його смерті – глава держави вибрав її в якості свого довічного місця проживання», – пише видання.
Згодом диктатор облаштував резиденцію під себе так, як йому хотілося – сюди навіть підвели секретну залізничну гілку. Також Путін вирішив поселити своїх родичів в найближчій окрузі, тому його дочки Марія і Катерина, виходячи заміж, отримували в якості приданого елітну нерухомість недалеко від офіційної резиденції президента РФ. При цьому побутові потреби президентської сім’ї частково задовольняли за рахунок держави – наприклад, їх обслуговувала президентська пральня.

Однак з метою конспірації на президентських дочок це майно не записували. Так, палац молодшої дочки Катерини після весілля записали на її чоловіка Кирила Шамалова. Колишня дружина Путіна Людмила теж оселилася поруч з президентською резиденцією. Причому вона встигла вийти заміж після розлучення з Путіним, але це не завадило їй отримати елітне житло, яке записали на все того ж Шамалова – чоловіка молодшої дочки президента РФ.
Однак головне, що потрібно знати про всі ці палаци, – незалежно від номінального власника споруд, земля, на якій вони побудовані, належить особисто Володимиру Путіну. Всі ці об’єкти знаходяться гранично близько від путінської резиденції в Ново-Огарьово – буквально в 10 хвилинах пішки.

Зрозуміло, палацами біля путінської резиденції майно його рідні не обмежується. Наприклад, згаданий Шамалов володіє величезною ділянкою в 15 хвилинах їзди від основного будинку – в селі Знаменське. Вартість об’єкта оцінюється як мінімум в 6 млрд рублів.
Цікаво, що після розриву стосунків молодшої дочки Путіна Катерини з Кирилом Шамаловим президентський зять тут же позбувся всієї своєї нерухомості в «Царському Селі». Всі ці об’єкти перейшли у власність якогось АТ «Корал», яке, як з’ясували журналісти, належить близькому другу Володимира Путіна олігарху Аркадію Ротенбергу.

Однак сам Шамалов навряд чи може вважати себе жертвою в даній ситуації, оскільки замість втраченої нерухомості він отримав «відкупні» в розмірі 2,3 млрд рублів – сильно менше вартості об’єктів, але все одно чимало.
«Це відбирання, як і багато інших операцій в інтересах Путіна, проходило за допомогою грошей, накопичених в західних банках. 2 жовтня 2019 року «Корал» отримав на свій рахунок 2,37 млрд рублів зі Швейцарії. Майже всі ці гроші – 2,35 млрд – компанія відразу ж перевела на особистий рахунок Шамалова за договором купівлі-продажу нерухомості», – пише видання.

Журналісти відзначають, що під час масованої атаки дронів на Москву 30 травня маршрут польоту безпілотників проходив досить близько від Ново-Огарьово і «Царського села».
Як ми писали, ЗМІ опублікували схеми та креслення «підземки» палацу Путіна у місті Геленджик в Краснодарському краї Росії. У палаці є своя церква, винний льох і казино. Також там розташовано кальянну з пілоном, дендропарк і ковзанку для хокейних ігор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Стормшедов Показати IP 2 Червня 2023 09:26
Разбомбить там все к чертям!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus