USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Росія готується остаточно вийти з договору про звичайні збройні сили в Європі

10 Травня 2023 14:33
Президент Росії Володимир Путін запустив процедуру остаточного виходу країни з Договору про звичайні збройні сили у Європі (ДЗЗСЄ).

Про це повідомляється на офіційному порталі правової інформації РФ у середу, 10 травня, передає Кореспондент.

Зокрема, Путін призначив заступника глави МЗС РФ Сергія Рябкова своїм офіційним представником під час розгляду питання про денонсацію ДЗЗСЄ обома палатами федеральних зборів (парламенту) Росії.

При цьому законопроєкт про денонсацію Росією договору в базі нижньої палати Держдуми поки не зареєстровано.

Відомо, що 13 липня 2007 року Путін підписав указ Про призупинення РФ дії Договору про звичайні збройні сили в Європі та пов’язані з ним міжнародні договори. А 29 листопада 2007 року було прийнято відповідний закон. Тобто де-факто РФ не бере участі в договорі ще з 2007 року.

А у березні 2015 року Росія оголосила про зупинення своєї участі у засіданнях Спільної консультативної групи за Договором про звичайні збройні сили в Європі. Водночас Росія формально залишалася учасником договору.

ДЗЗСЄ було підписано 19 листопада 1990 року в Парижі представниками 16 держав-учасниць НАТО та шістьма державами-учасницями Організації Варшавського договору (ОВД) – СРСР і п’ятьма його союзниками. ДЗЗСЄ набув чинності вже після розпаду «соціалістичного табору», ОВД та Радянського Союзу 9 листопада 1992 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus