USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Писанкарка з Волині стала прообразом мами Стефанії з переможної пісні Kalush Orchestra на Євробаченні

28 Травня 2022 23:13
Фото відомої писанкарки з Володимира, викладачки фахового педагогічного коледжу імені А. Ю. Кримського Лесі Мартинюк стало прообразом мами Стефанії з переможної пісні Kalush Orchestra на Євробаченні.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

Леся Мартинюк розповіла, що для неї стало великою несподіванкою заставка до пісні «Stefania» гурту Kalush Orchestra, що перемогла на Євробаченні-2022.

«У кожного митця є цікавий факт у творчій біографії. Великою несподіванкою для мене стала заставка пісні «Stefania» гурту Kalush Orchestra, що перемогла на Євробаченні-2022.

Я впізнала себе. Приємно, що серед багатьох тисяч фото в українському етно-одязі, саме моє стало фольклорним образом пісні. Тут гармонійно переплітаються національний колорит народного мистецтва та музики.

Образ Стефанії – української жінки-матері, сьогодні сприймається, як оберіг: віри, надії, любові.

Маючи такий потужний духовний захист – народ наш безсмертний!

В різні часи лихоліть краса народного мистецтва нас рятувала, і нині наше важливе завдання – оберігати його як найкоштовніші скарби.

Фото виконане моїм братом, відомим художником-фотографом Романом Яківчуком», – розповідає писанкарка.
Як пише Буг, Леся Мартинюк – викладач-методист декоративно-прикладного мистецтва та дизайну Володимир-Волинського фахового педагогічного коледжу ім. А. Кримського, керівник зразкового художнього колективу писанкарів «Писанки княжого граду», керівник студентського гуртка-студії «Сонцеквітка», член Національної спілки народних майстрів. Раніше її роботи виставляли не лише на Волині, але й на Прикарпатті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus