USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Рада підтримала законопроєкт про незаконне збагачення депутатів

11 Вересня 2019 11:40
Верховна Рада України ухвалила у першому читанні та за основу законопроєкт про конфіскацію незаконних активів державних чиновників та представників органів місцевого самоврядування. Крім того, проєкт закону передбачає покарання за набуття незаконного майна, пише канал 24.

Відповідний законопроєкт під номером 1031 Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді ще у червні 2019 року. Його підтримали 316 депутатів.

З-поміж іншого законопроєкт вносить зміни до законодавчих актів України про те, що за рішенням суду набуває законної сили визнання необґрунтованими набуті активи та стягнення їх у дохід держави. Мовиться про активи осіб, уповноважених на виконання державної влади та органів місцевого самоврядування.

Крім того, цей законопроєкт урегульовує визначення того, що саме є незаконним активом. Такимм вважатимуться ті активи, вартість яких у понад 204 тисячі гривень перевищує доходи чиновника.

Таке порушення каратитьмеся позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Згідно з проєктом закону, позов про визнання активів необґрунтованими подаватиме НАБУ за погодженням САП. Під дію законопроєкту також потраплятиме незаконне майно, набуте за три роки до того, як закон набуде чинності.

Крім того, Верховна рада підтримала скорочену процедуру підготовки законопроєкту до другого читання. За проголосували 254 депутати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 11 Вересня 2019 12:02
А до 204000 грн красти можна? Це буде законне збагачення ? Знову виграють у лотерею або хтось подарує?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus