USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Розкрадання мільйонів «Ощадбанку»: ВР відмовилась зняти недоторканність з нардепа Березкіна

20 Листопада 2018 12:56
Верховна Рада не підтримала притягнення нардепа Станіслава Березкіна («Воля народу») до кримінальної відповідальності, інформує TheБабель.

За це рішення проголосували 160 нардепів з 226 необхідних. Через це спікер Верховної Ради Андрій Парубій не зміг поставити на голосування подання ГПУ про згоду на затримання і арешт Березкіна.

Національне антикорупційне бюро підозрює, що Березкін організував схему, за якою його рідні і бізнес—партнери привласнили кредит Ощадбанку в $20 млн.

Нагадаємо, за словами генерального прокурора Юрія Луценка, Березкін організував схему розкрадання коштів державного «Ощадбанку». Зокрема, під його керівництвом, у змові зі службовцями банку, холдинг нардепа заволодів 20 мільйонами доларів.

Луценко заявив, що кредит холдинг отримав за фіктивною заставою. Позичальник запропонував як заставу договір про поставку тропічної олії, чого насправді не було.

Генпрокурор пояснив, що злочином є не сам факт кредиту, а підробка документів для його отримання та непогашення. Водночас, за словами Луценка, найближчі родичі нардепа отримали кошти на таку ж суму.

Отримані кошти вивели на рахунки белізьких та швейцарських офшорів під виглядом виконання поставки тропічної олії і використали для придбання корпоративних прав підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я Показати IP 20 Листопада 2018 13:53
в пацанів свої теми... їм не до писанини югикової...
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 20 Листопада 2018 15:21
Як вам, народ, і молоде пацанство? Нормально? Вкрали 20 000 000, наших із вами гривень, і у кущі? Отож, мовчимо й надалі: Та це ж не моє, не наше, і не моїх батьків... Яке бл***дство.
Просто до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 20 Листопада 2018 17:13
то всьо х**ня! це не злочин. от сьогодні пишуть на хабарі зловили за підробку сертифіката Євро-5, отам ворюга крепкий. а цей лошок якийсь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus