USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рада встановлює нове військове вітання в армії «Слава Україні»

6 Вересня 2018 11:27
Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект закону України «Про внесення змін до статутів Збройних сил України» (реєстраційний номер 9036).

Як передає УНІАН, за це рішення проголосували 283 народних депутати.

Законопроектом пропонуються зміни до Статуту внутрішньої служби Збройних сил України, Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних сил України та Стройового статуту Збройних сил України щодо встановлення нового військового вітання "Слава Україні" – "Героям слава", а також впорядкування Ритуалу підняття Державного прапора України.

Крім того, законопроектом передбачається, щоб в армії використовувалося звернення не тільки "товаришу", але й "пане".

Перший заступник міністра оборони Іван Руснак зазначив, що питання про введення нового вітання "обговорювалося у військових колективах та отримало безаперечну підтримку у віськовослужбовців та учасників АТО".

Народний депутат України Іван Вінник зазначив, що норми визначені в законі будуть поширені і на інші військові формування, зокрема, і на Національну гвардію, Службу безпеки України. За його словами, "Національна поліція регулюється окремими постановами урядами", тому до другого читання пропонується дати визначення, які дозволять використовувати там такі ж вітання.

Термін підготовки законопроекту до другого читання скорочено до 10 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Це зразу Показати IP 6 Вересня 2018 12:08
Замінить допотопну фізично і морально застарілу радянську (російську ) техніку, викорінить аватарію , підвищить реальний процент укомплектованості бойових військових частин, поверне громадян призовного віку з безвізу
Москаль Показати IP 6 Вересня 2018 13:09
Хiба це вiтання - це якийсь лозунг !!!
Я Показати IP 7 Вересня 2018 06:50
а хто ще буде славити?? хоч самі покричать ... шоу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus