USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Рак лікують не лише ліки, а й позитивні емоції»: у Луцьку збирають кошти на сучасне обладнання для онкохворих дітей

12 Січня 2021 08:00
Триває збір коштів на більш сучасне обладнання для введення хіміотерапії дітям, які ведуть надважку боротьбу із одним з найбільш небезпечних та підступних ворогів для життя та здоров’я – раком.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла луцька волонтерка Роксолана Несторук, яка, власне, і розпочала кампанію зі збору коштів на інфузомати для онкогематологічного центру ВОДТМО.
Зі слів волонтерки, все почалося з того, що 18 грудня 2020 року, напередодні одного з найулюбленіших дитячих свят – Дня святого Миколая – у Волинському обласному територіальному медичному об’єднанні захисту материнства і дитинства відбулося справжнісіньке свято. Саме цього дня для діток, які лікуються в онкогематологічному відділенні, презентували чудову ігрову кімнату.
«Ідею облаштувати ігрову кімнату для онкохворих діток завідувачка онкогематологічного відділення Яна Рижко виношувала давно. Вона щиро вірить, і переконана в тому, що дітей лікують не лише ліки, а й хороші емоції, відчуття затишку і сміх. І, коли вже все було закуплено в ігрову, Яна Леонідівна поділилась, що дітей на відділенні дуже багато. Хімію проходять одночасно всі, а ось якісних апаратів для цього є лише п’ять на відділення. Є ще старі, але вони не точні, тож, швидше, зашкодять, ніж вилікують. Таку інформацію не можна було пропустити повз вуха. Тоді я поцікавилась, яка ж вартість одного такого пристрою – інфузомату, і почула, що близько 70 тисяч гривень», – каже пані Роксолана. Як пояснила лучанка, інфузомати – це препарати, за допомогою яких пацієнтам з онкологією вводять хімію. «Вони є більш дешевими – так звані шприцеві, але у них наразі немає потреби, і дифузні – для довготривалого введення препаратів хіміотерапії», – пояснює волонтерка.
Варто зазначити, що між вищезгаданим приладом і крапельницею є істотна різниця, адже дифузний інфузомат – електронний пристрій, який завдяки спеціальній програмі дозволяє регулювати швидкість введення потрібної дози ліків. Програмування пристрою відбувається лікарем, або ж автоматично, – із розрахунку ваги та віку пацієнта. Прилад дозволяє вводити кілька препаратів одночасно.

Як розповіла Роксолана Неторук, станом на сьогодні до доброї справи долучилося дуже багато людей, серед яких і спортсмени, і медики, і бізнесмени, й просто небайдужі волиняни.
Так, станом на 11 січня вдалося зібрати 257 тисяч гривень із 750.

Про динаміку збору коштів пані Роксолана постійно звітує на власній сторінці у соціальних мережах.

Усі, хто бажає долучитися до благородної та хорошої справи, можуть переказати кошти за реквізитами:

5168 7520 1018 4425 (ПриватБанк). Отримувач: Несторук Роксолана Русланівна
Підготувала Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанка Показати IP 12 Січня 2021 10:20
Питання по заголовку статті: яке відношення має гепатит до інфузомата?
Уважний до лучанка Показати IP 12 Січня 2021 11:23
так лікар на відео пояснив, що через старі апарати для капання хімії, онкохворі діти часто заражаються гепатитом, у них виникають алергії тощо.
лучанка до Уважний Показати IP 12 Січня 2021 19:12
хімія є хімія, в ній немає вірусів гепатиту. а заражаються гепатитами через переливання крові
Лучанка Показати IP 12 Січня 2021 11:21
Під час високодозної хімії, яку мають капати 20год, а капаю 5год, бо нехватка інфузоматів - в дітей часто трапляється медикаментозний гепатит.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus