USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ракетний терор Запоріжжя: експерт пояснив, чого прагне Росія, атакуючи місто

10 Жовтня 2022 13:00
Окупанти обстрілюють Запоріжжя, щоб створити передумови для подальшого наступу. Також своїми ударами по місту росіяни тероризують мирних жителів, бо сподіваються, що вони проситимуть українських військових відійти від міста.

Таку думку під час телемарафону висловив військовий експерт Сергій Грабський, пише ТСН.ua.

"Запоріжжя – це досить специфічний пункт у нашій обороні, і втративши можливість здійснювати активні операції на правому березі Дніпра, йдеться про Херсонський напрямок, противник має тільки одну можливість якимось чином вплинути на ситуацію і спробувати досягти результатів, переправивши свої війська на правий берег. І це, на жаль, лише Запоріжжя.

Тому що після Херсона і Нової Каховки тільки там є можливість переправлятися на правий берег. Саме тому противник завдає таких варварських ударів по населеному пункту, щоб створити передумови для подальшого наступу", – сказав він.

Експерт зазначив, що такі дії окупантів мають мало спільного з військовою доцільністю, але "якщо говорити про терористичну активність, то це саме те, що ми маємо".

"Є така думка в противника, і ми з такою думкою зустрічалися у Миколаєві. Вони чомусь сподіваються, що цивільне населення буде просити військових відійти від міста. Тобто таким чином, на їхню думку, вони руйнують тили противника", – зазначив Сергій Грабський.

Як відомо, впродовж останнього тижня ворог продовжує завдавати ударів по Запоріжжю, руйнуючи будинки й інфраструктуру та вбиваючи місцевих мешканців, жертв уже кілька десятків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus