USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія готує удари по енергосистемі, що підтримує роботу АЕС, – ISW

21 Лютого 2023 11:17
Росія може розпочати атаки, спрямовані на виведення з ладу атомних електростанцій України.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 20 лютого.

«19 лютого Міноборони РФ заявило, що українські чиновники нібито планують атаки «під чужим прапором» на радіаційно небезпечні об’єкти в Україні. Це нібито стане спробою звинуватити російські війська в невибіркових ударах по цих об’єктах, порушуючи Конвенцію з ядерної безпеки перед 11-ою надзвичайною спеціальною сесією Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй 22 лютого», – йдеться у повідомленні.

Аналітики не відкидають, що Міноборони Росії може розпочати інформаційну операцію, спрямовану на створення умов для проведення таких ударів. Це може призвести до можливих радіаційних інцидентів.

Також йдеться про заклики до російських військових систематично завдавати ударів по електричних підстанціях, які розташовані за межами українських АЕС, щоб ініціювати аварійні відключення на станціях.

«Атаки навряд чи призведуть до радіаційних інцидентів, але атаки поблизу атомних електростанцій завжди пов’язані з певним ризиком таких інцидентів», – зазначають аналітики.

Водночас попередні російські удари по об’єктах критичної інфраструктури в Україні не свідчать про те, що російські сили систематично атакують електричну інфраструктуру, пов’язану саме з АЕС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 21 Лютого 2023 13:26
Як той інститут вивчення війни дістав.... Вони мабуть навмисне підказують що треба робити "парашистам" ну цікаво їм. Ану туди бахеіть, ану туди, ану цим, а може отим, а може ядеркою ще. Я особисто тих військових експертів і всяких isw ненавиджу як і кацапів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus