USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Речовину, якою отруїли російського екс-шпигуна, раніше використовувала ФСБ

7 Березня 2018 11:38
Речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, використовували під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві на Дубровці в 2002 році.

Йдеться про сильнодіючий синтетичний наркотик фентаніл, дія якого значно сильніша за дію героїну, пише Радіо Свобода.

Інформація про те, що газ на основі фентанілу ФСБ використовувала при штурмі театрального центру на Дубровці, міститься, зокрема, в офіційній відповіді спецслужби на запит глави руху «За права людини» Льва Пономарьова.

При цьому сліди наркотику в зразках одягу заручників терористів, які захопили театральний центр, виявили в 2012 році фахівці науково-технологічної лабораторії британського міністерства оборони.

Ця лабораторія знаходиться в Солсбері. Саме в цьому місті в неділю в несвідомому стані були знайдені Скрипаль і його донька.

Як заявив раніше голова міжнародного комітету палати громад Том Тугендхат, таємнича хвороба колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля містить всі ознаки російської причетності.

Сергій Скрипаль знаходиться у критичному стані після ймовірного отруєння невідомою речовиною у Великій Британії, де він проживав в останні роки. В Кремлі заявили, що не мають ніякої інформації з приводу того, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль та з чим може бути пов'язана трагічна ситуація.

Як повідомлялося, Кремль, ймовірно, причетний до 14 вбивств, скоєних у Великій Британії з політичною метою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 7 Березня 2018 12:11
Жахи! Буду пити заспокiйливе!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus