USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Великобританії отруїли колишнього російського шпигуна

6 Березня 2018 07:20
У Великій Британії в торговельному центрі жінці і чоловікові стало зле. Їх госпіталізували із серйозним отруєнням невідомою речовиною.

Про це повідомляє Українська Правда з посиланням на ВВС.

За інформацією видання, отруєний чоловік – 66-річний російський розвідник Сергій Скрипаль. Його засудили за шпигунство на користь Великої Британії. У 2010 році його передали Лондону в рамках "обміну шпигунами".

Інцидент трапився у британському місті Солсбері. Чоловіка і жінку виявили несвідомими на лавці у торговому центрі міста.

За інформацією поліції, чоловік і жінка перебувають у реанімації. Вони в критичному стані, видимих пошкоджень на тілах немає.

Зазначається, що після госпіталізації, торговий центр оточили фахівці в захисних костюмах. Вони чистили прилеглу територію. Саму речовину, якою ймовірно отруїли людей, не ідентифікували.

Крім того, поліція приїхала у будинок Скрипаля у Солсбері.

Як відомо, Сергій Скрипаль є відставним офіцером військової розвідки в Росії. У 2006 році в РФ його ув'язнили на 13 років за шпигунство на користь Британії.

Скрипаля засудили за те, що він передав інформацію до таємної розвідки Великої Британії MI6 про російських шпигунів, які працюють під прикриттям у Європі.

В Росії стверджували, що Скрипалю заплатили 100 тисяч доларів за інформацію, яку він надавав з 1990-х років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus