USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

«Регіонали»-западенці проти закону про мови

30 Травня 2012 12:45
Нардепи від Партії регіонів, які представляють західні регіони України, можуть влаштувати демарш під час голосування за мовний законопроект «Ківалова-Колесніченка».
Про це повідомляє ТСН.
У незручному становищі опинилися депутати зі Львова Петро Писарчук та Олександр Горошкевич, нардеп з Тернополя Орест Муц, депутат з Чернівців Микола Романюк, а також ті парламентарі, які розраховують виграти в окрузі в Центральній Україні.
«У мене є час подумати», - заявив, зокрема, Горошкевич.
А Писарчук відкрито заявив, що законопроект не підтримає. «Я з великою повагою ставлюся до людей, які вважають своєю рідною мовою російську, і не можу кидати камені в Колесніченка, який представляє виборців Севастополя, де, на жаль, українська мова не так розповсюджена. Але я представляю інший регіон і знаю, як трепетно галичани ставляться до української мови. Враховуючи цю ситуацію, я не зможу голосувати за закон», - наголосив нардеп.
Резонансний мовний законопроект, який вже став приводом для бійки в Раді, буде розглянуто одним з перших на наступному пленарному тижні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Захара Показати IP 30 Травня 2012 14:28
А наш Горбатюк за російську?
Лучанка Показати IP 30 Травня 2012 15:59
В нас нікого не має бути за російську, взагалі нікого!!! ЦЕ ПИТАННЯ НЕ Є ВАЖЛИВИМ, ВОНО Є ШТУЧНИМ І НЕ ПОТРІБНО З ЦЬОГО ЦИРК РОБИТИ, ХАЙ ВЧАТЬ УКРАЇНСЬКУ МОВУ І ВСЕ, КРАПКА!!! В НАШІЙ КРАЇНІ НАВІКИ ОДНА НАЦІОНАЛЬНА МОВА-УКРАЇНСЬКА, СЕВАСТОПОЛЬ хай там собі сидить і жує далі мор-флот з-під вікон...,а ми проти, нас більшість,Це країна-Україна, а хто хоче рос. національну- велкам ту Раша!!!
Сергій Показати IP 30 Травня 2012 16:09
Якщо говорити про преференції для регіональних мов ,то такою мовою на південому-сході України потрібно вважати ФЄНЮ.Російська не є мовою більшості жителів того регіону.Росіяни з неї сміються.
) Показати IP 30 Травня 2012 18:10
украинцы должно учить русский язык, потому что более 3 млн.украинцев работают в России - для более успешного зарабатывания денег для своих семей.
Hrvati Показати IP 30 Травня 2012 19:53
А сколько вaс спыногрызов живeт в Укрaинe?
Hrvati Показати IP 30 Травня 2012 19:53
Нe хотят люди рaзговaривaть нa языкe нищeбродов с бaлaлaйкaми.Ето нормaльно.Укрaинский должeн быть eдинствeнным.
Лучанин Показати IP 30 Травня 2012 20:45
В мене таке враження що наша національна ідея - поголовна тупість. Всі тут так гарно обгаджують цей закон. А хто з вас його читав? Якщо такі знайдуться, то випишіть тут, будь-ласка, цитати з цього закону, де він забороняє, або хоч обмежує українську мову, де надається будь-який пріоритет російській, чи взагалі де говориться про неї, окрім того, де вона перераховується наряду з іншими мовами. Дуже цікаво побачити той текст, який вас всіх так лякає. Чому всі вірять тільки тому що одна баба іншій сказала, а ніяк не тому що бачать на свої очі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus