USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ремонт дворів та дитсадків, спортивна зона та співпраця з людьми: депутат Луцькради розповів про успіхи у 2019

5 Березня 2020 12:44
Депутат Луцької міської ради Євген Ткачук є одним із найбільш активних обранців громади, який підтримує постійну комунікацію і співпрацю з мешканцями округу, а за час депутатської діяльності домігся ремонту майже всіх дворових територій мікрорайону, за який відповідає.

2019-й рік не став виключенням і відзначився реалізацією громадських ініціатив, проведенням масових заходів, облаштуванням округу новим обладнанням громадського користування, створенням унікальної спортивно-ігрової зони.

«Коли я йшов на вибори, то обіцяв своїм виборцям здійснення капітального ремонту в більшості дворів свого округу, – каже Євген Ткачук. – Свою обіцянку дотримав, оскільки майже всі двори мікрорайону ЛПЗ в окрузі, який представляю у міській раді, капітально відремонтовані. Залишилися тільки дві дворових території, ремонт яких заплановано на цей рік відповідно до затвердженого переліку».

Вперше в районі ЛПЗ облаштовано унікальний спортивно-ігровий простір

Минулий рік у роботі депутата Євгена Ткачука відзначився створенням багатофункціональної спортивної зони для занять спортом, проведення фізичних занять та активних ігор у дворах будинків по вул Шота Руставелі, Грабовського. Окрім сприяння в облаштуванні першого в Луцьку майданчика із безпечним поліуретановим покриттям Євген Ткачук виділив 10 тис. грн із депутатського фонду на закупівлю воріт для міні-футболу та спортивного інвентарю. Також здійснено благоустрій навколишньої території поруч із спортивною зоною. Спортивний майданчик має все необхідне для гри у футбол, баскетбол і волейбол. Він перебуває у відкритому доступі для всіх бажаючих. У вихідні тут проводяться безкоштовні фізичні заняття для місцевих мешканців. Щиро вдячний за сприяння і підтримку даного проєкту раднику Луцького міського голови Ігорю Поліщуку, заступнику міського голови Костянтину Петрочуку, а також Департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради.
Спільно з громадою району увійшли до числа переможців проєкту «Бюджет участі»

Ще у 2018 році Євген Ткачук став одним із активістів по збору голосів для перемоги в проєкті «Бюджет участі», що передбачав залучення близько 250 тис. грн на реконструкцію скверу «Дубовий гай». Та оскільки тоді голосів не вистачало, Євген Ткачук провів активну інформаційну кампанію по залученню необхідної підтримки для перемоги в конкурсі громадських ініціатив у 2019 році.

«Разом із мешканцями району ми досягли бажаного результату – проєкт реконструкції скверу "Дубовий гай" увійшов у число переможців у конкурсі громадських ініціатив і я щиро дякую кожному, хто віддав свій голос, а нас – 511 чоловік! – розповів Євген Ткачук. – Це дійсно стало нашою спільною перемогою і в результаті близько 250 тис. грн бюджетних коштів буде спрямовано на облаштування скверу, що відбудеться орієнтовно восени цього року. За необхідності буду шукати можливості для залучення додаткового фінансування на реконструкцію скверу, де потрібно облаштувати пішохідні доріжки, освітлення, дитячі майданчики тощо. Радник міського голови Ігор Поліщук теж готовий всебічно підтримати проєкт реконструкції скверу, при необхідності залучивши кошти зі свого депутатського фонду та ініціювавши виділення фінансування з міського бюджету».

Десятий рік поспіль Євген Ткачук став одним із організаторів толоки у сквері «Дубовий гай» в рамках загальноміської акції «Зробимо Україну чистою». Традиційно депутат забезпечив захід сміттєвими мішками та рукавичками.
Ремонт пішохідних зон для зручності та безпеки людей

У відповідь на численні прохання мешканців будинку по вул. Грабовського, 7, Євген Ткачук ініціював здійснення поточного ремонту пішохідної території поруч із домом, викладання бруківкою пішохідної доріжки та облаштування тротуарної зони біля зупинки громадського транспорту. Раніше ця територія перебувала в критичному стані, а тепер люди можуть використовувати якісне та комфортне покриття, що особливо важливо у період опадів. Також облаштовано пониження бордюрів для зручності людей з інвалідністю, людей похилого віку та мам із дитячими візочками.

Підтримав громаду в прагненні захистити прибудинкову територію від облаштування торгових площ

Євген Ткачук став на підтримку мешканців району ЛПЗ і представників ОСББ, які висловилися проти облаштування нових торговельних площ на території, що перебуває у власності підприємця, власника колишнього клубу «Зебра». «Було очевидно, що нові торгівельні точки тут не потрібні, адже ділянка межує з житловим будинком, – каже Євген Ткачук. – Крім того, поруч є облаштований сучасний ринок, реконструкцію та відкриття якого ініціював ще у 2017 році».

Ремонт і облаштування дитячих та громадських закладів

Кошти з депутатського фонду Євген Ткачук спрямував на проведення ремонтних робіт та придбання обладнання в навчально-виховних закладах округу, відповідно до звернень, які отримував від жителів району.

«Дуже приємно разом із батьками і вихователями ЗДО №23 отримати гарний результат ремонту приміщень в дитсадку, – зауважив Євген Ткачук. – Тепер у роздягальнях, вбиральнях і групових кімнатах стало безпечно і привабливо. Щороку облаштовуємо нові шкільні об’єкти, спортивні зали, класні кімнати тощо».

Кошти з депутатського фонду у сумі 100 тис грн Євген Ткачук спрямував на наступні заходи:

1. встановлення вікон у ЗДО №22;

2. заміна вікон у ЗДО №23;

3. проведення поточного ремонту у бібліотеці-філії №7 для дорослих;

4. придбання дитячих меблів у ЗДО №13;

5. встановлення енергозберігаючих вікон в гімназії №18;

6. поточний ремонт спальні в ЗДО №14;

7. придбання радіаторів опалення для завершення реконструкції медичного кабінету ЗЗСО №20;

8. придбання матеріалів для ремонту ЗЗСО №24;

9. придбання міні-футбольних воріт для встановлення на спортивних майданчиках по вул. Грабовського та Шота Руставелі;

10. завершення ремонтних робіт у хореографічній залі ЗОШ №14;

11. поточний ремонт діагностичного відділення Луцької клінічної лікарні;

12. придбання матеріалів для здійснення ремонту в туалетній кімнаті у ЗДО №3 на умовах співфінансування;

13. придбання стінки та куточка відпочинку для загальноосвітньої школи №20 на умовах співфінансування.
«У 2020 році запланував дуже важливі для нашого району заходи, серед яких – капремонт доріг і дворів, остаточне повернення кімнат гуртожитку мешканцям у приватну власність, облаштування скверу «Дубки», встановлення нових дитячих конструкцій, забезпечення зручного доїзду і регулярного руху маршруток, та низка інших ініціатив, які поліпшать життя мешканців району ЛПЗ, – зауважує Євген Ткачук. – Зараз активно працюємо над облаштуванням пішохідної доріжки між двома дитячими навчальними закладами. Неодноразово отримував звернення мешканців із проханням про ремонт даного відрізку дороги. Найближчим часом ініціативу буде реалізовано, доріжку облаштуємо якісною бруківкою. Приємно відзначити, що також надав свою підтримку радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Загалом співпрацю із мешканцями я підтримував упродовж усього року. Люди мають мій мобільний номер, постійно звертаються за допомогою, ми спілкуємось і разом вирішуємо всі важливі питання. І саме така відкрита співпраця, взаєморозуміння та підтримка забезпечують гарний результат».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанка Показати IP 5 Березня 2020 13:06
Дуже хороші результати! Це приклад для інших - депутат, який відкритий до людей і завжди реагує на всі наші звернення!
Виборець Показати IP 5 Березня 2020 13:40
Є питання !
Виборець Показати IP 5 Березня 2020 14:31
А скільки віджато бізнесів, які започаткувались ще в ясельному віці депутатів; знесено "незаконних" споруд, які були побудованні ще до народження депутатів; скільки не проголосовано питань по землі, яка була наданна корінним лучанам ще до народження батьків депутатів; реконструйовано транспортну мережу Луцька, і це все за кошти лучан - 35 грн за карточку для проїзду з кожного жителя. А ще скільки треба зробити - давайте ми їх ще раз виберем?
Луч Показати IP 5 Березня 2020 19:33
Артист

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus