USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ремонтували п’ять років: у селі біля Луцька відкрили оновлений клуб

19 Січня 2022 08:00
Близько 20 років замість клубу в Копачівці Луцького району була руїна. Нині приміщення відремонтували, тож талановита молодь і народні колективи мають місце, де можуть демонструвати свої таланти.

Як пригадують місцеві мешканці, в старій будівлі на даху росли дерева, підлога була затоплена водою, а стіни – уражені грибком, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Дах протікав. Птахи приносили туди насіння й там росли дерева, – каже жителька Копачівки Людмила Іщук. – Ми вже й не ходили до клубу, бо там нічого не було, нічого не організовували».

Тепер місцевий клуб у Копачівці не впізнати. Тут перекрили дах, встановили пластикові вікна, повністю оновили стіни, провели вентиляцію та облаштували сцену.

«Ремонтні роботи ми розпочали у 2017 році. Перший транш на ремонт ми отримали за сприяння тодішнього депутата Волинської обласної ради [тепер нардепа] Вячеслава Рубльова», – зазначає голова Копачівської громади Олександр Совтис.

Як розповідає депутат Волинської обласної ради Юрій Харченко, раніше разом із громадою в селі влаштовували толоку, аби розібрати колишні завали.

«Спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» придбали меблі. Торік виділили кошти на завершення проєкту, на облаштування залу. Тут зробили дах, стіни, сцену. Нині в клубі проходить перше свято – конкурс колядок», – говорить він.

Зал клубу заповнений. Творчі колективи підготували для мешканців громади концертні номери.

Жителька Копачівки Тетяна Кутернога завітала на відкриття клубу, аби подивитися на виступ свого сина Валентина.

«Я рада, що відкрили цей клуб. Я тут проживаю віднедавна, тому не бачила, яким він був раніше, але бачу те, що є тепер. Мій син ходить учитися гри на гітарі. Він сьогодні виступає. Я задоволена, що розвивається культура і в наших дітей є майбутнє», – зауважує вона.

Селяни щиро радіють, що в них нарешті запрацював клуб. Вони також сподіваються, що найближчим часом тут відкриють ще й амбулаторію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Климкин Показати IP 19 Січня 2022 09:10
хорошая новость

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus