USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині в сільський клуб закупили мультимедійне обладнання

12 Травня 2017 13:57
Завідувачка клубу в селі Бережці Любомльського району Ганна Рибачук постійно дбає, аби в сільському закладі культури вирувало життя. Щоб заохотити молодь частіше навідуватися у заклад культури, Галина Федорівна вирішила придбати сучасну оргтехніку.

Разом із ініціативними однодумцями написали проект «Щоб пісні лунали дзвінко» і подали на розгляд у Любомльське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», інформують у прес-службі Фонду.

Мальовниче село Бережці розташоване на високому правому березі річки Буг. Від цього населеного пункту до Польщі рукою подати – лише 11 кілометрів. То ж зовсім не дивно, що мешканці Бережців намагаються рівнятися на закордонних сусідів.
Зазначимо, що Ганна Рибачук – творча і непосидюча натура. Заклад культури жінка очолює 11-й рік. Кілька років поспіль завклубом залучає благодійні кошти для ремонту клубу, зовнішнього оформлення сцени, придбання нового баяна та сценічних костюмів для фольклорного колективу «Бережанка». Однак для проведення концертів, масових заходів та виступів самодіяльних колективів у сільському клубі бракувало новітнього технічного оснащення.



Завдяки співфінансуванню із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» у клубі відтепер є ноутбук, проектор та екран.



– У нашому селі часто відбуваються масові заходи: дискотеки, спортивні змагання, концерти. Щороку усією громадою святкуємо Різдво, День села, обжинки, – каже голова ініціативної групи Ганна Рибачук. – При клубі діє фольклорний гурт «Бережанка», драматичний і вокальний гуртки та гурток художнього слова. Учасники художньої самодіяльності беруть участь в районних творчих звітах, виборюють призові місця. Тому стараємося залучати благодійні кошти, щоб підтримувати клуб у належному стані. Вже перекрили дах, плануємо поміняти вікна і двері та зробити підвісну стелю. Для проведення дискотек придбали світломузику, новий мікшер, якісні мікрофони. Але щоб молодь активніше брала участь у культурних заходах, ми потребували ноутбук, проектор та екран.

– У цьому селі дуже активна завклубом Ганна Рибачук. Тут не забувають про батьківські традиції, шанують народну пісню. Сподіваємося, що в сільському клубі і надалі вируватиме життя, – зазначила керівник Любомльського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариса Солом’янюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Односельчанин Показати IP 27 Лютого 2020 13:08
Який ноутбук??? Ноутбук у клубі був, про які ви дискотеки говорите? Хто туди ходить? Ще літом може і прийде іноді кілька людей, а взимку тільки на великі свята і то не завжди, чоловік 10... Ви забули написати як Ганна Рибачук споює молодь, в неї завжди є запаси домашньої горілки... хватить вкладати в той непотрібний клуб, краще школу зробіть..
Односельчани Показати IP 27 Лютого 2020 13:18
Купіть самогонний апарат ще в клуб щоб більше «подруг»завідуючої приходило туди!
Односельці Показати IP 28 Лютого 2020 13:11
Подивіться дату статі......а тоді пишіть коментарі.....
Односельчанин 1 Показати IP 1 Березня 2020 16:41
То кого ж вона споює якщо туди ніхто не ходить, щось плутаєтесь
Ірина Степанівна до Односельчанин 1 Показати IP 5 Березня 2020 19:37
Якщо ви уважно прочитали то про невелику кількість людей там написано,які приходять до цього клубу... хай би нагрянула перевірка, перевірили ту шафу і під сходами, скільки то там пляшечок горілочки заховано... знаю я вашу т.Галю, добра тільки коли щось треба, наприклад грошики на нові тюлі... а коли щось не так то морду верне... можна подумати що крім неї більше людей в Бережцях нема, мало того що пригріла тепле місце завклуба, то щей бібліотеку пригребла під своє крильце... людина не думає що крім неї, ще хтось хоче піти працювати... не раз бачу як туди заходять її подруги тверезими, а виходять на підпитку...
Односельчанка Показати IP 3 Березня 2020 04:08
Я думаю, що не кожен зміг би в теперішній час добитися таких результатів для сільського клубу. Поїдьте подивіться по селах, зверніть увагу в якому стані перебувають сільські клуби !! А хто ж, Вам, школу має робити? В школи є свій керівник, нехай дбає і хай добивається для школи, щоб була на рівні з клубом.
Односельчани Показати IP 5 Березня 2020 19:35
Добилась да,додому собі посовала все що можна було сперти!Навіщо клуб якщо в ньому молодь не проводить час!?
Любомль до Ірини Ст Показати IP 7 Березня 2020 10:13
Ірина Степанівна, Ви, напевно самі там часто бували, що знаєте про шафу та про те, що робиться під східцями?! Чи, Ви, можливо місцевий Шерлок Холмс, який стоїть на виході з клубу з алкотестером?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus