USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Рейтинг якості життя у світі: Україна – на 62 місці з 71

17 Лютого 2019 11:24
Україна опинилось на 62 місці з 71 у рейтингу якості життя країн у 2019 році. Останнє місце посів Єгипет.

Про це свідчать дані сервісу Numbeo, передає канал 24.

Найкращим є життя в Данії – країна отримала 198,57 бала з максимальних 200. На другому місці – Швейцарія (195,93 база), на третьому – Фінляндія (194,01 бала).

Україна ж набрала всього 102,34 бала. У 2018 році наша держава була на 57 місці з 95,96 балами.

Росія посіла в рейтингу 59 місце (104,94 бала), Білорусь – 37 місце (141,47 бала), Польща – 35 (147,98 бала).

Що таке Numbeo? Це глобальна база даних про споживчі ціни, передбачуваний рівень злочинності, медичного обслуговування та інша статистика. Ця база дозволяє скласти рейтинг рівня життя та індекс людського розвитку у країнах світу. За рейтингом досліджують 71 країну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 17 Лютого 2019 12:11
А при Януковичі були на 30!!! Хааа хаааа
Степан (Крымчанин) Показати IP 17 Лютого 2019 13:11
Це когось дивує? Саме головне, щоб це памятали, коли на Крим бруд лльют.
Навуходоносор Показати IP 17 Лютого 2019 13:17
А ось по корупції з 71-ої країни Україна очолила список, займає там 9-те місце. Пропустила вперед тільки такі країни як Нігерія, Гаїті, Сальвадор, Гондурас, Мексика, Афганістан, Бангладеш, Чад.Там взагалі до людей нічого не доходить - крадуть тотально все! Это информация к размышлению тем, кто еще не определился за кого голосовать.
Анатоль_ Показати IP 17 Лютого 2019 14:09
Я в шоце! Обіцяли на майдані шо буде в нас як в тій Швайцарії, шо пенсіонери будуть з курортів не вилізати, по екскурсіям їздити в різні країни світу. І шо?
Анонім до Анатоль_ Показати IP 17 Лютого 2019 14:59
Треба було жити працювати, а не слухати казочки, зараз би 100 процентів краще би жили, а так шо маем то маем! Нас просто кинули!
Корiнний лучанин до Анонім Показати IP 17 Лютого 2019 21:03
А своеi Головин не було коли скакали.ми не виннi ,то хтось нас обманув,а ми розумнi i довiрчевi.
Отакої! до Анатоль_ Показати IP 26 Травня 2020 21:27
Хто сказав, що ці зміни роблять за п*ять хвилин? Потрібен час, потрібна праця. Буваю у ваших краях, їздив сюди і за Януковича, і в останні роки. Зміни видно неозброєним оком. Нові дороги, охайні села, обласні центри (Луцьк, Рівне) все більше стають схожими на добротні європейські міста. Не Швейцарія, ясна річ, але Угорщиною та Словаччиною вже попахує... За кілька років Швайцарії тут не буде. Сама Швайцарія здолала непростий шлях до свого процвітання.
Євробидло Показати IP 17 Лютого 2019 14:17
Атавіста та та та. Бляхи бляхи євробляхи. Норковій фермі ні. Хабарям так! Атавіста та та та.
Цікаво Показати IP 17 Лютого 2019 14:29
Білорусь – 37 місце, Польща – 35. Напевно скоро будемо їздити на заробітки в Білорусь...Щойно міністрів фінансів України повідомила, що ми відстали від Польщі на 50 років. А наскільки відстали від Білорусі? На 45???
Вася до Цікаво Показати IP 9 Серпня 2020 20:46
на 20 років
Просто Показати IP 17 Лютого 2019 14:55
Ми і так в Білорусь на заробітки їздимо, притому вже і досить давно. І не тільки на картошку
Навуходоносор до Цік Показати IP 17 Лютого 2019 16:05
День назад я повернувся з Вітебська - їздив до друзів, з колишнім лучанином ми товаришуємо давно. Білорусь відвідую раз в три-чотири роки. Ми вчилися разом в луцькій середній школі №8. Живе мій товариш в Білорусі вже 30 років. Після закінчення Білоруського політехнічного інституту він попав на роботу в Вітебськ, там одружився, залишився. Які мої враження? Перше - ідеальна чистота не тільки на центральних вулицях, а і в кожному дворику міста. Обов*язковим атрибутом кожного дворика став новий з прекрасним дизайном фонтан, влітку біля нього насолоджуються життям діти та пенсіонери. Я запитав:"Це тільки в Вітебську? Чи по всій країні?" Почув відповідь: "Якщо "бацька" щось робить, то для всіх одинаково. Показухи нема" Набережна річки Північна Двіна в ідеальному стані, вода не забруднена, русло річки чистять раз в два роки. Не бачив там ні одного скаліченого ліфта, стінки якого розписані непотрібом сексуальних збоченців. В кожному ліфту - зеркало, аптечки. Ніхто не краде! Якість продуктів контролюється радянськими державними стандартами, які ніхто не відміняв. У нас Гройсман назвав їх пережитком радянщини, відмінив, а взамін нічого не дав. Точніше дав, назва цієї "давалки" - європейська якість, критерії якої розмиті і ніхто не знає, що це таке. Ціни на товари в Білорусі нижчі від наших на 10-15 відсотків, зарплати вищі, пенсії - значно вищі. Якщо добавити сюди безкоштовну стоматологію для всіх пенсіонерів, безкоштовну медицину для абсолютної більшості населення, безкоштовну вищу освіту для більшості молоді, набагато дешевший проїзд в громадському транспорті, ніж в Україні плюс державне забезпечення випускників вишів роботою - то зможете уявити соціальні стандарти Білорусі. Дороги в ідеальному стані! Навіть до самої далекої агроферми дорога без ям, добротна. За транзитні магістралі - навіть не кажу, вони нічим не відрізняються від польських. ЗМІ Білорусі пишуть про випадки корупції, але це просто смішно порівнювати з нашими. І ще один досить цікавий момент. Вже напротязі 13 років кожен рік в травні місяці президент Лукашенко проводить перевірку центрального апарату свого МВС на фізичну профпригодність. Так от, всі офіцери МВС включно з заступниками міністра за тиждень повинні пробігти марафон від Мінська до Бреста, кожну добу приблизно по 40 км. Назад в Мінськ вони повертаються автобусом. Хто зійшов з дистанції - в МВС більше не працює! Кажуть, що в їхньому МВС животатих нема, всі схожі на хортів мисливських. Так що від Білорусі ми відстали не на 45 років, шановний Цікаво, а на все життя!
Євробидло до Навуходоносор до Цік Показати IP 17 Лютого 2019 20:21
Зараз налетять атавісти і будуть Вам втирати що Бацька - диктатор. П.С.. Ви забули написати що ціни на бензин в Білорусі майже в два рази менші ніж в Україні.
Правдоруб до Євробидло Показати IP 17 Лютого 2019 21:04
Бацька в розумінні демократів є диктатором. Правда тільки демократія в Україні це насправді феодалізму, де на верху одноосібний правитель, влада якого забезпечена лояльністю прикормлених дворян. А васали мають триматися заводської труби і працювати за харчі.
Феодалізм? до Правдоруб Показати IP 26 Травня 2020 21:41
Цього "одноосібного правителя" усунули від влади на шляхом народного волевиявлення, на чесних і прозорих виборах. Не сподобався Порошенко - обрали іншого кандидата. Яким він виявився Президентом - вже інше питання. Головне те, що влада змінюється і залежить від простих людей. Тож ваша оцінка є хибною.
Справді? до Навуходоносор до Цік Показати IP 26 Травня 2020 21:36
Коли був на Волині, здивувався, як багато білорусів на тутешніх ринках. Скуповують продукти. На мої питання завжди відповідали, що в Україні дешевше і смачніше. Раніше везли на батьківщину цілі баули, а тепер скаржаться, що на кордоні обмежили кдозвіл на ввезеня імпортних товарів. А в Білорусі з продуктами швах: якість падає. Раніше була нормальна, але Бацька заборонив виробникам підвищувати ціни, тож довелося економити на якості продукції. З ліками та сама ситуація. У Києві не раз зустрічав молодих білорусів. Коли питав, чому вони приїхали на Україну зі свого лукашенківського раю, казали, що в нас набагато легше пробитися і більше перспектив. У Білорусі роботи не знайдеш: ні, вона є, але всюди платять копійки. Умови для бізнесу жахливі, якщо ти не належиш до привілейованої касти, тобі дороги не дадуть. Молодь тікає з країни за першої-ліпшої нагоди - хто до Литви, хто до Москви, хто до Польщі... Хіба що чистота і добрі автошляхи... А загалом у Білорусі живеться хлороше тільки тим, хто обслуговує режим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus