USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

РФ знищила літак із Качинським під Смоленськом, - Генпрокуратура Польщі

13 Листопада 2017 13:30
До авіакатастрофи під Смоленськом, у якій загинув колишній Президент Польщі Лех Качинський, причетна Росія. Такі дані підтвердила Генпрокуратура Польщі.

Про це заявив нардеп, екс-голова КМДА Олександр Омельченко в ефірі одного з українських телеканалів, передає канал 24.

"На сьогодні висновки моєї розвідки, які були опубліковані в газеті "Україна молода" у 2016 році, підтвердила Генпрокуратура Польщі", – зазначив

Він також зазначив, що Росія свідомо знищила літак.

Була багатоступенева операція. Щоб вирвати електронну апаратуру, використали високочастотну електромагнітну пушку під назвою "Ніка". А потім був вистріл з гранатомета, заряджений термобаричним зарядом. Це підтверджують висновки експертизи, ось чому Росія до теперішнього часу не дає залишків літака і ніколи не віддасть, – додав Омельченко.

В авіакатастрофі 10 квітня 2010 року на території Росії загинули усі 96 осіб, які перебували на борту польського урядвого літака, зокрема тодішній президент РП Лєх Качинський.

Польська урядова підкомісія з розслідування причини катастрофи відновила Смоленське слідство навесні 2016 року. Однією з основних версій катастрофи розглядається вибух на борту літака ще перед його зіткненням із землею.

Попередня польська урядова комісія, яка оприлюднила свій рапорт в 2011 році, основною причиною авіакатастрофи назвала помилки польських пілотів. У 2017 прокурори Польщі звинувачують російських диспетчерів і невизначену третю особу в тому, що вони навмисне спровокували авіакатастрофу президентського літака.

Окрім того, повідомлялося, що на одному з реєстраторів параметрів руху урядового Ту-154М, який розбився під Смоленськом, зафіксовано момент вибуху на борту літака. Згодом, урядова підкомісія підтвердила слова міністра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
1 Показати IP 13 Листопада 2017 13:45
А нахіба Омельченку власна розвідка - ніхто в нього не поцікавився?
Цікаво Показати IP 13 Листопада 2017 14:51
Більш всього хотілося почути як це можливо технічно, посекундно. Саме через таки казки уламки і не віддають, бо завтра на них і ядрений угар може з'явитися. А електромагнітна пушка, термобаричний заряд, я так зрозумів визначені дослідним шляхом? Скільки ж бортів поляки при цьому загубили, мабуть всі тучки поскуповлювали.
Українець Показати IP 13 Листопада 2017 15:11
З високочастотної електромагнітної пушки під назвою "Ніка" стріляв особисто Путін, а з гранатомета, зарядженого термобаричним зарядом, стріляв особисто Мєдвєдєв! Це 100% !!! :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus