USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гасили сім годин: рятувальник розповів про пожежу після ракетного обстрілу в Луцьку

24 Жовтня 2022 19:31
До гасіння пожежі, котра виникла 22 жовтня на об’єкті енергетичної інфраструктури в Луцьку внаслідок ракетного обстрілу росіянами, залучили 25 пожежників із двох пожежно-рятувальних частин Луцька.

Про це Суспільному розповів начальник пожежно-рятувальної частини Іван Онопчук.

Пожежники виїхали на місце події одразу після вибухів на об’єкті. Іван Онопчук говорить: в адміністративній будівлі були значні руйнування, зокрема стіни та панельні плити були знищені.

«Було горіння всередині: комп’ютерна техніка, кабелі горіли. Ми спочатку гасили адміністративне приміщення, а вже потім на трансформаторну готувалася пінна атака», – зазначив начальник пожежно-рятувальної частини.
Аби не потрапити під повторний обстріл, рятувальники чекали закінчення повітряної тривоги. Це ускладнило процес гасіння, адже пожежа набувала більших розмірів, розповів Іван Онопчук.

«Очікували, а пожежа собі розвивалася. Це складна пожежа, тому що великий обсяг трансформаторного масла знаходиться всередині. Не все масло злилося в обвалування і багато їдких речовин всередині знаходиться», – каже рятувальник.

Через відсутність струму насоси не працювали, воду перекачували з водойми. Ліквідували займання на інфраструктурному об’єкті, зазначив Іван Онопчук, через сім годин. Полегшило роботу пожежникам знання об’єкта, на котрому гасили пожежу.

«Ми проводимо майже кожного року на таких об’єктах навчання, знаємо, де знаходяться пожежні гідранти, де і з якої сторони можна підійти. Коли їхали, знали, де і що знаходиться. Побачив характер пожежі, побачив, що треба робити, і виконував свої обов’язки», – сказав пожежник.

Один із уламків російської ракети влучив у приватний будинок, де загорілась покрівля. Пожежу в будинку оперативно загасили, додав начальник пожежно-рятувальної частини Іван Онопчук.
Нагадаємо, о 9 ранку 22 жовтня пролунала серія вибухів в Луцьку і Ковелі. Частина будинків залишилася без світла. Також немає водопостачання. Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив про прильоти в об‘єкт енергетики.

Ударною хвилею від вибуху пошкоджено приватний будинок. Одна цивільна особа отримала опіки.

Після ранкових прильотів по об’єкту інфраструктури у Ковелі сталася повторна атака. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Станом на обідню пору 22 жовтня у Волинській області 102 000 абонентів – без електроенергії. Також Волинь та Рівненщина у топ-5 областей України, де є серйозні перебої з інтернетом після ранкової атаки.

Станом на ранок 24 жовтня у Луцьку та Ковелі, де критична інфраструктура зазнала ракетних ударів, тривають роботи з відновлення електропостачання для усіх споживачів. В обох містах енергетикам вдалося налагодити роботу, але місцями виникають проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus