USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Рятуйте своїх синів від війни», – Зеленський до росіян

24 Березня 2022 09:37
Президент України Володимир Зеленський наголошує, що ми всі повинні зупинити росію, а світ повинен зупинити війну.

Про це йдеться у його останньому відеозверненні.

"Війна росії – це не тільки війна проти України. Це значно ширше. росія розпочала війну проти свободи як такої. На українській землі для росії тільки початок. росія намагається перемогти свободу усіх людей у Європі. Усіх людей у світі. Намагається показати, що тільки груба і жорстока сила має значення. Намагається показати, що люди не мають значення, як і усе те, що робить нас людьми. І саме тому ми всі повинні зупинити росію. Світ повинен зупинити війну", – наголосив Зеленський.

Він подякував кожному, хто діє на підтримку України та підтримку свободи.

"Але війна продовжується. Терор проти мирних людей продовжується. Вже місяць – так довго. Це розбиває серце мені, всім українцям та кожній вільній людині на Землі. Тому я прошу вас виступити проти війни", – зазначив Президент.

Володимир Зеленський закликав людей демонструвати свою позицію та заради миру виходити на вулиці та площі з домівок та офісів, університетів та шкіл.

"Виходьте заради миру. З українською символікою. Щоб підтримати Україну, щоб підтримати свободу, щоб підтримати життя... Скажіть, що люди мають значення, свобода має значення, мир має значення, Україна має значення", – спонукає Зеленський.

Крім того, Володимир Зеленський наголосив, що кожне зруйноване російськими окупантами місто Україна відбудує, а окупантів за кожен злочин буде притягнуто до відповідальності.

"Вже місяць минув. Ми витримали у шість разів довше, ніж планував ворог, ніж російське командування доповідало російському президенту. Вони були впевнені, що Україна – це не держава. Вони були впевнені, що ми – не народ. Вони обманули самі себе. Але нам немає до них справи. Це їхнє державне самогубство. А ми лише захищаємо своє життя, свою свободу, нашу власну державу, наших дітей, а значить – наше майбутнє", – акцентував Зеленський.

Він додав, що це війна за українську незалежність, тому ми зобов'язані перемогти.

"Кожне місто, яке героїчно чинить спротив, ми відбудуємо. За кожен злочин ми притягнемо окупантів до відповідальності. Житомир і Суми, Київ і Чернігів, Харків і Маріуполь, Волноваха і Миколаїв, Охтирка і Гостомель, Херсон і Одеса, Ізюм і Донецьк, Луганськ і Чорнобаївка... Усі наші люди будуть жити у вільній Україні після нашої перемоги", – зазначив глава держави.

Зеленський закликав українців усіма своїми діями наближати перемогу свободи та спонукати росію шукати мир.

А от росіян Президент України закликав рятувати своїх синів від війни і розповідати правду про війну:

"Упевнений, серед вас багато тих, кому політика вашої держави противна. Кого вже просто нудить від того, що ви бачите по телевізору. Від того, як вам брешуть ваші ж пропагандисти в інтернеті. Пропагандисти, які оплачуються з ваших же податків. І брешуть про війну, яка оплачується з ваших податків. І яка робить біднішими за всіх громадян росії. Кожен день все більше і більше".

Він поставив запитання, чи не є нерозумно те, що їхня держава збирає з них податки, щоб зробити їх біднішими: "Щоб ізолювати вас від світу, щоб вас було легше контролювати. І простіше відправляти на війну – вмирати", – додав Президент.

Він підкреслив, що Україна ніколи не загрожувала безпеці російської федерації.

"Навіть зараз ми робимо все тільки для того, щоб повернути мир на свою землю. Не на вашу, на нашу землю. Для своїх людей. Ми робимо все, щоб закінчити цю війну. І коли у нас це вийде, а це буде неодмінно, ви будете впевнені як мінімум в одному: ваших дітей більше не відправлять помирати на нашу землю, на нашу територію", – підкреслив Зеленський.

"Рятуйте своїх синів від війни. Розповідайте правду про війну. І якщо можете покинути росію, щоб не віддавати ваші податки на війну, зробіть це", – додав він.

Не оминув Президент України і того, що 24 березня в Брюсселі відбудеться відразу три важливих саміти: НАТО, ЄС та G7.

"Всі опитування показують, що народи Європи і Америки нас підтримують. Я вдячний усім вам за це. Вдячний від імені України. Кожному в Євросоюзі, США, Канаді, Британії та інших країнах за підтримку нас, підтримку свободи, за підтримку України", – сказав Зеленський.

"Ми чекаємо серйозних кроків. Від НАТО, ЄС, "Великої сімки". Ми знаємо, що росіяни вже почали лобіювати свої інтереси. І це інтереси війни. Ми знаємо, що вони працюють з деякими партнерами. Ми знаємо, що вони хочуть загасити цю тему – тему боротьби проти війни. Але загасити потрібно війну", – відзначив він.

"На цих трьох самітах ми побачимо, хто друг, хто партнер, а хто продався і зрадив", – додав Зеленський.

Водночас він підкреслив, що українське небо так і не зробили безпечним від російських ракет і авіабомб.

"Ми так і не отримали літаки й сучасну протиракетну зброю. Ми так і не отримали танки, протикорабельні засоби. Російські війська все ще можуть вбивати тисячі наших людей, руйнувати наші міста. Просто тому, що окупантів дуже багато. Просто тому, що росія десятиліттями готувалася до цієї ганебної війни. Ми просили закрити наше небо. І ми просили, щоб допомога від НАТО для України була дієвою і без обмежень. Будь-яка підтримка зброєю, якої ми потребуємо", – сказав Зеленський.

Також, додав він, Україна просила, щоб Альянс заявив, що всебічно допомагатиме Україні виграти цю війну, очистити її територію від загарбників і відновити мир в країні.

"Вільні люди вільного світу, ми маємо разом не допустити, щоб росії вдалося зламати когось у НАТО, ЄС чи у "Великій сімці". Зламати і перетягти на сторону війни. Побачимо 24 березня", – підсумував президент України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus