USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Річниця трагедії на Куликовому полі: в Одесі вшановують пам'ять загиблих

2 Травня 2019 12:15
В Одесі на честь п'ятої річниці трагедії на Куликовому полі, коли у 2014 році в Будинку профспілок згоріли люди, проходять акції пам'яті. Люди несуть до будівлі квіти і свічки, пише theБабель.

Як повідомили в одеській поліції, вибухотехніки та кінологи завершили обстеження Куликова поля ще о 8 ранку. На місці також чергують підрозділи Нацгвардії і медики. Разом з ними працює і Держслужба з надзвичайних ситуацій. Всього задіяно близько 2,5 тисяч правоохоронців.

На прилеглих вулицях обмежено рух транспорту. Прикордонна служба контролює в'їзд на територію області і країни в цілому. В'їзд у місто також знаходиться під посиленим контролем. Посилений режим триватиме до 21:00.

На території Куликова поля відкрито єдиний прохід без металевих рамок, проте замість них у правоохоронців є ручні металодетектори.

В поліції повідомляють, що біля Будинку профспілок обстановка спокійна і зазначають, що готові адекватно реагувати на всі провокації.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові сутички між патріотично налаштованими громадянами, за підтримки ультрас «Металісту» та «Чорноморця», і проросійськими сепаратистами. Тоді на Олександрівському проспекті група озброєних невідомих з числа «антимайданівців» напала на марш «За єдину Україну», внаслідок чого був убитий один чоловік. Відзначимо, що «антимайданівці» стріляли з автоматичної зброї під прикриттям міліції. Після сутичок у місті епіцентр подій перемістився на Куликове поле, де було наметове містечко «Антимайдану» і куди втекли сепаратисти. Останні згодом сховалися у Будинку профспілок, де через пляшки із запальною сумішшю спалахнула пожежа. У Будинку профспілок загинули 48 осіб, понад 200 отримали поранення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 2 Травня 2019 12:35
Та досить вже!! Називайте речі своїми іменами: "патрійоти" спалили живцем одеситів, для яких Бандера не герой!
До автора Показати IP 2 Травня 2019 12:58
Хто спалив людей живцем, суміш сама не загорілась, як словоблудить автор статті. Хто ці "патріотично настроєні громадяни"?
До лучан та Авторів Показати IP 2 Травня 2019 13:08
Пошукайте відео з того часу. Онлайн трансляція десь збереглася.Спровокували конфлікт саме"куликовці"
До до ... Показати IP 2 Травня 2019 14:00
Такого відео не існує. А от відео як палили людей організовано і цинічно та блокували виходи щоб ніхто не вийшов з палаючого приміщення бачив на відео весь світ, але чомусь наших американських і європейський друзів це лише "потурбувало". Винних всі знають але не зачіпають.
До лучан та Авторів Показати IP 2 Травня 2019 14:15
Шукайте, я тоді дивився онлайн
Навуходоносор Показати IP 2 Травня 2019 15:15
Пройде час і "одеська Хатинь" вилізе деяким "героям" боком. Спалити живцем людей в 21-ому столітті - варварство!
Ганьба НЕлюдам Показати IP 3 Травня 2019 10:42
Сльози людей , що втратили рідних в цьому вогнищі ,будуть розпеченим металом тим ,хто це влаштував , бо бачили "героїв" ,які й зараз живуть ,гребують й не каються

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus