USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Річницю народження людини-символа нації відзначили лучани

1 Січня 2015 16:11
Пам'ять провідника української нації Степана Бандери у день 106-ї річниці від дати його народження вшанували у Луцьку.

Приблизно сотня лучан, серед яких були представники обласної та міської влад, ветеранських та козацьких організацій, зібралася поблизу постаменту майбутнього пам’ятника Степану Бандері у Луцьку.

Як зазначив перший заступник голови облради Олександр Пирожик, колись Степан Бандера казав, що прийде час, коли один скаже «слава Україні» і мільйони відгукнуться «героям слава».

«Багато ворогів нашої нації хотіли, щоб цього ніколи не сталося. Але сьогодні мільйони відгукуються не лише в Україні, а й по цілому світу, шанують українську націю та поважають її. Коли наша держава здобувала офіційно незалежність, вона була щаслива тим, що не пролилося крові, але, мабуть, інакше не справдилося б пророцтво Тараса Шевченка, який казав «і вражою злою кров’ю волю окропіте». Це те, що відбувається зараз», - розповів Олександр Пирожик.
На початку заходу молитву за усіх полеглих за волю України прочитав священик. Представник духовенства зауважив, що, як кажуть у народі «від любові до ненависті – один крок», ця приказка є важливою сьогодні, коли триває інформаційна війна проти України та героя її народу Степана Бандери. Він зазначив, що досі чимало українців тримають у собі ненависть та неправильну та недобру думку про героя. Лише одиниці, мовляв, душею відчувають та шанують власних героїв, таких як Степан Бандера, який усе життя працював на благо Бога та Неньки-України.
Священик розповів про ідею провести п’ять лекцій з історії життя Степана Бандери у кожному навчальному закладі, аби діти та молодь знали не лише те, що раніше нав’язували українцям. Святий отець підкреслив, що свідомість українців не зміниться миттєво від перейменування вулиць чи встановлення пам’ятників – про героїв потрібно розповідати дітям ще з першого класу школи. Він наголосив, що важливо проявляти велику терпимість та любов, саме через терпіння та молитву потрібно, мовляв, робити крок від ненависті до любові.

Після молитви та промови представника духовенства присутні поклали квіти до постаменту майбутнього пам’ятника, після чого зі спільного виконання гімну України розпочався мітинг.
Голова Братства вояків ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура Василь Кушнір нагадав, що вже декілька років пам'ять Степана Бандери вшановують у Луцьку поблизу п’єдесталу його майбутнього пам’ятника, на спорудження якого постійно бракує коштів. Він висловив сподівання, щоб наступного року мітинг відбувався поблизу вже збудованого за кошти українського народу гарного пам’ятника.
Олександр Пирожик зауважив, що повстанці в криївках, Небесна сотня та військові-волиняни на сході принесли себе в жертву, довівши, що ідея нації невмируща і ніколи не переводилися справжні воїни в Україні. З його слів, сіра орда Московії не зможе подолати українців, тому що у ній немає справжніх воїнів. Він наголосив, що жодні інформаційні війни не зможуть перекреслити світле ім’я людини, яка зуміла увібрати енергетику Господа, сказавши, що є ідея, заради якої можна вмирати, щоб потім воскресати у наступних поколіннях.

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев визнав, що на державному рівні ідеологічна боротьба досі не виграна та перебуває не на належному рівні. Він зізнався, що присутній тут за покликом серця та бачить, що на рівні міста та області потрібно більше уваги присвячувати патріотичному вихованню дітей, аби ті розуміли, що вони українці. Як приклад, він навів часи Степана Бандери, коли українська молодь, протестуючи проти насадження польської політики та ідеології на українських землях, викидала польські герби та прапори з вікон шкіл, у кожному селі були осередки українського націоналізму, чого немає нині.

Він зазначив, що в історії України було чимало людей-поводирів, які вміли згуртувати націю у найскладніші часи, починаючи від Ярослава Мудрого. Однією із таких постатей, з його слів, є Степан Бандера.
Начальник відділу зв’язків зі громадськістю Луцькради Олена Макарова подякувала від імені міського голови усім, хто шанує та пам’ятає історію та прийшов, аби вшанувати пам'ять видатного сина українського народу, який до останнього свого подиху боровся за незалежність України. З її слів, його вчинки повинні стати дороговказом для нас у побудові могутньої європейської держави.
Галичанин Ярослав, який також вирішив вшанувати пам'ять великого українця, прочитав власну поезію про Україну.
Депутат міської ради Аскольд Пекарський зазначив, що Степан Бандера став символом України, настільки страшним для ворогів, що усіх мешканців заходу України стали називати бандерівцями. Депутат нагадав, що попри образ Степана Бандери, як того, хто вбивав росіян, він був освіченою людиною, вів здоровий спосіб життя, займався спортом, знав чимало іноземних мов та бачив усіх українців у майбутньому такими. Прикладом для наслідування для молоді він назвав Степана Бандеру, відзначивши, що, на жаль, представників молодого покоління на мітингу небагато.
Насамкінець, Василь Кушнір побажав усім присутнім зібратися наступного року вже не біля п’єдесталу, а поблизу пам’ятника Степану Бандері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 68
Анонім Показати IP 1 Січня 2015 16:26
коментар було видалено
анонімус Показати IP 1 Січня 2015 16:29
з яких це пір він символ нації?
Укроп до анонімус Показати IP 1 Січня 2015 20:23
Далеко до того, як ти будеш українцем. Підніми дупу з дивану та йди добровольцем на Схід.
анонімус до Укроп Показати IP 2 Січня 2015 00:53
захищати порошенка і яценюка? вже побіг
Юрист до анонімус Показати IP 2 Січня 2015 09:27
є тих пір коли почав боротись за незалежність неньки України і став символом Української Нацїї . І не тільки він ще внас е Т.Г.Шевченко, Сковорода, і.т.д. А ти ди*іл!!!
... Показати IP 1 Січня 2015 16:33
"хатній вояка" бендера - це сором української нації!!!!!!
Просто мама Показати IP 1 Січня 2015 16:34
"Брєд" якийсь.
да Показати IP 1 Січня 2015 16:34
аж близько 50 людей долучились. ..... повага!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Скарп аноніму Показати IP 1 Січня 2015 16:36
Не подобається, чемодан вокзал- раша, ти тут нікому не потрібен, твар...ка.
ВОНО Показати IP 1 Січня 2015 16:46
давайте честно говорити: слабенький теоретик і ніякий стратег Бандера був би забутий більшістю. Але правила існування любої держави вимагають ГЕРОЇВ. Ось і ліпимо з чого маємо. І недолуго ліпимо і досі. Яких героїв так званого АТО ми знаємо? а ніяких !!! а вони є, та тільки от біда чинушам з теплих кабінетів вони не до вподоби ось і склали колективного героя -КІБОРГА який ніби то є але одночастно котрого нема бо то уявна колективна фігура (з функцією ротації) без призвіща і імені.
ВОНО до ВОНО Показати IP 1 Січня 2015 16:51
моя порада - перед тим як когось називати героєм поцікавтесь: А ШО ТАКЕ ГЕРОЙ??? в інтернеті зараз це легко знайти, якщо не лінуватись. Тут і мій заклик давате спільними зусиллями визначимо хто достоїн такої ролі в нашій історії ( з описом його(їх) героїчних вчинків, а не з криками, що він герой і без опису героїзму)
львів Показати IP 1 Січня 2015 16:47
пропоную на цьому місці відкрити бар "КРАЇВКА". Більше людей буде приходити і приємні спогади.
ВОНО до львів Показати IP 1 Січня 2015 16:52
періменуйте *Карабас* і буде вам счастя
луцьк до львів Показати IP 1 Січня 2015 19:17
Тільки це під ракс_ом це треба робити, і молоді будут задоволені. З верху і в низ , хто не скаче той москаль , зразу буде видно хто є хто. Арійці тільки з арійцями..... жид. .....
віктор Показати IP 1 Січня 2015 16:49
це не місце для памятнику бандері...потрібно запитати в мешканців міста...адже якщо більшості не сподобається місцезнаходження памятника його знесуть насильно і за ленінопадом буде бандеропад...на цій площі потрібен інший памятник
ВОНО до віктор Показати IP 1 Січня 2015 16:53
кому цікава думка лохів ? все і завжди вирішують конкретні пацани з реальною силою за плечеми
віктор до ВОНО Показати IP 1 Січня 2015 17:21
особисто твоя думка нікого і не цікавить...ми все самі вирішимо
ВОНО до віктор Показати IP 1 Січня 2015 17:32
ви тільки розрушати здатні, будувати то не про вас
Штефан, Луцьк Показати IP 1 Січня 2015 16:58
Бандера-мiй найулюбленiший символ нацii
Коля Показати IP 1 Січня 2015 16:59
тодивився фото - печалька!!! пенсіонери та функціонери і все в незначній кількості
Штефан, Луцьк до Коля Показати IP 1 Січня 2015 17:06
Щось не густо
дійсно до Коля Показати IP 1 Січня 2015 18:29
В молоді інші ідеали, або жодних !
дідо Показати IP 1 Січня 2015 17:16
Бандера - герой України.
віктор до дідо Показати IP 1 Січня 2015 17:24
а чому не шухевич...він створив українську армію...вінгідно боронив україну на два фронти...
пасажир Показати IP 1 Січня 2015 17:18
Зате вас, ...удаків перед новим роком у всіх магазинах великих і маленьких було густо, - і не скажеш, що криза в країні. Пожрать і побухать - основний девіз святкування 31 грудня - 1 січня, - тому і "не густо"!
не бухар до пасажир Показати IP 2 Січня 2015 17:48
а ми в д.пі мали святкувати твої свята, в нас свої... 1, 23, 8 ........
ха Показати IP 1 Січня 2015 17:29
яка "нація" такий і "символ"
міша Показати IP 1 Січня 2015 17:46
слава трампліну
дуже Показати IP 1 Січня 2015 18:17
цікаво,чому два "затятих націоналісти", Вітів і Боруцький не були присутні? Мабуть,що їм уже Бандера до тильного місця.Вітів своє уже взяв,а Боруцький розуміє і правильно розуміє,що тих вершин ніколи не досягне,бо в Тягнибока попереду Вітів.Тому тема про Бандеру в них вже давно відпрацьована і викинута на звалище.Так тримати.А ми народ, правильної думки про вас і про Свободу в цілому.
Думка Показати IP 1 Січня 2015 18:19
Раніше ставили памятники Леніну, а Бандеру - зневажали. Тепер усе навпаки. Історія нагадує собою особу легкої поведінки, якою крутять всі як хочуть. Це неправильно. Герой має бути один на віки. А якщо сьогодні герой, а завтра - зміниться влада, і від того героїзму сліду не залишиться. То який це герой? Якщо "герой" має сімнів у бездоганності його репутації - він теж не герой. З Бандерою так само. Питання про Бандер, Леніних і т.д. - це питання, які не на часі і які розколюють країну.
дійсно до Думка Показати IP 1 Січня 2015 18:28
Сходіть до психіатра .Якщо не видасть картки , то розберіться з поглядами...
НевропатологДумка до дійсно Показати IP 1 Січня 2015 18:49
а ти всіх, хто має раціональні думки, посилаєш? Очевидно, тебе самого природа не нагородила хорошим інтелектом (а то і взагалі будь-яким видом раціонального мислення), ось і ти і бісишся.
Андрій до дійсно Показати IP 2 Січня 2015 09:46
щось ти всіх до психіатра направляєш, певно там лікуєшся. тобі допомогло?
ВОНО Показати IP 1 Січня 2015 18:51
сепари пишуть шо їхня міліція розстріляла *Бетмена* з охороною! пора СБУ взяти на себе відповідальність за ліквідацію
Михайло Показати IP 1 Січня 2015 18:59
Бандера постать історична по організації вбивства міністра Пєрацького, розколу ОУН в 1940 році, фізичному винищенню всього керівного активу ОУН(материнської), серед них М.Сціборський, О.Сеник, Я.Баранівський, полковник Сушко, О.Тарасевич, весь штаб УПА "Поліська січ". Хіба можна після цього прославляти Бандеру на Волині? Людську совість треба мати!
ВОНО до Михайло Показати IP 1 Січня 2015 19:10
необандерівці і совість ?
Анонім Показати IP 1 Січня 2015 19:11
Гавкайте, пси прокацапські! Слава Украіні , героям сслава, слава НАЦІІ! І це доказують хлопці на сході, а не ви, г..ни!
начитаний до Анонім Показати IP 1 Січня 2015 19:16
твої хамські слова не роблять тебе патріотом. Не дай бог нам таких патріотів. Патріот - це той, хто любить свою націю і поважає інші.
Тарас до Анонім Показати IP 4 Січня 2015 15:43
До "анонім" дуже підходить "аноніст" - як по суті, так і за думками!
кононович Показати IP 1 Січня 2015 19:22
Чем громче и больше б утет звучать имя Бандеры, тем меньше территории у Украины будет оставатся.
Шахраєвич Показати IP 1 Січня 2015 19:56
коментар було видалено
Укроп Показати IP 1 Січня 2015 20:32
Будь-яке героїчне ім"я легко паплюжити сидячи на дивані вгодованим кабаном, особливо, якщо ти особисто для України нічого не зробив.
Хлоп до Укроп Показати IP 1 Січня 2015 20:44
Але ж краще сидiти на диванI кабаном нiж нищити схiднякiв та прославляти ката захiднякiв прикриваючись "працею" заради Украiни. Неньки все менше пiсля такоi "працi", I в територii, I в людях(((
Укроп до Хлоп Показати IP 1 Січня 2015 21:13
Подібним постом ти зганьбив імена моїх земляків, які загинули на Сході та мого брата офіцера. Хто ти насправді? Я готовий з тобою зустрітись і по дорослому тобі розтлумачити несмішні речі. Напиши адресу своєї ел. пошти. Я надішлю свій номер моб. телефону на твою пошту. Я готовий до зустрічі.
Хлоп до Укроп Показати IP 1 Січня 2015 21:27
[email protected] мiсто Старобельськ. Чекаю.
Одід до Хлоп Показати IP 1 Січня 2015 21:31
Мужики, не позорьтеся. Займіться краще чимось корисним
Хлоп до Одід Показати IP 1 Січня 2015 21:36
Вибач. Але саме так нам, схiднякам, i тлумачать "побратими", що потiм вiд них прийшлося переiжджати з Луганська украiномовним...
Одід до Хлоп Показати IP 1 Січня 2015 21:47
не потрібно нікому нічого доказувати - це остання діло. Все рівно кожен залишиться при своїй думці
Укроп до Хлоп Показати IP 1 Січня 2015 21:48
Дякую за ел.пошту. Чекай відповіді на e-mail. Зустрінемось, обов"язково зустрінемось !!! Лист надійде завтра о 16-00.
Хлоп до Укроп Показати IP 1 Січня 2015 21:58
ВН, людина вже отримала, що хотiла, задоволена. Нема бажання зупинити розпалювання ворожнечi? Чи саме такi укропiвськi пости роблять вам честь та гiднiсть?))
Укроп до Хлоп Показати IP 1 Січня 2015 22:24
До чого тут вороги та ворожнеча та заклики до ВН ? ВН демократичне видання, яке дає змогу висловлювати свою думку. До речі, а хто такі у кропи та їхні пости. І коли захист України ганьбить честь та гідність?
свидомий Показати IP 1 Січня 2015 21:36
Не сотвори соби кумира Не встигли зректись Иллича и тут же роблять соби нове золоте теля Коли вже навчимося жити без усиеи циеи дикости
Олександр Показати IP 2 Січня 2015 10:15
А можна я не погоджусь, що він символ моєї нації?
Олександр Показати IP 2 Січня 2015 10:21
Майже ніхто з горе-патріотів не розбирається в історії України, на жаль. Таких, як він, провідників націоналізму в Україні було як мінімім декілька. І дехто з них навіть безнадійно воював в Україні, тоді як Бандерау Мюнхені у шортиках ходив. Одне тільки вивело його на гребінь слави - прозвище "бандерівець". Ото вже дійсно - сотворили собі кумира і мичать, як стадо. У мене тільки одне запитання: як ви далі збираєтеся Схід утримувати, нащо за нього воюєте??? Щоб далі їм там доказувати про Бандеру? Не бачите, чим це закінчилося? А давайте спобуэмо знайти альтернативних героїв? Які влаштують усю націю, а не тільки Захід чи Схід.
Пост до Олександр Показати IP 2 Січня 2015 10:38
один з небагатьох раціональних коментів
Лучанка Показати IP 2 Січня 2015 11:18
І після всього цього небагаточисельного дійства в Луцьку ви хочете доказувати, що Бандера національний герой?! Ви, представники влади і духовенства, що були на дійстві, яке ви маєте моральне право звинувачувати усіх інших громадян міста в "непатріотизмі" лише за те, що вони не поділяють ваші погляди на постать цього "героя"?! Місто вам давно красномовно сказало, що на ЦЕЙ пам*ятник кошти не дасть, віддавати почесті цьому "герою" не буде! Волиняни в своїй більшості не підтримують героїзацію бандерівського руху, бо дуже добре знають йому ціну в образі тих жертв мирного населення, що загинули від рук бандерівців на Волині. Нехай ви з високих трибун кричите про "народну пам*ять і любов до цих героїв", але сімейні історії дають протилежну картину тих страшних років. Сьогодні влада намагається слідувати єдиному постулату Бандери, що залишився по ньому в історії - "Наша влада буде страшною" - свідченням цьому всі дії по знищенню українців: АТО, де гинуть з обох боків громадянської війни найкращі молоді люди; голодомор в образі державного бюджету на 2015 рік, яким "затягують паски на шиї" не олігархам, а пенсіонерам та малому і середньому бізнесу. То ви ще хочете бачити натовпи людей на "жертовному капищі ім.Бандери"?! Народ все бачитьі розуміє ........................
Теж лучанка до Лучанка Показати IP 2 Січня 2015 11:20
правильно написали, підтримую
правда Показати IP 2 Січня 2015 11:25
коментар було видалено
Всім Показати IP 2 Січня 2015 12:51
Більшість з тих, хто не знає і не розуміє минулого схильний називати себе істориком. З цього приводу згадується афоризм - всякий сморід вважає витяжний вентилятор демоном, а себе донкіхотом. Якби Бандера був пересічним пациком, то хто б про нього згадував? Якщо він залишається в пам'яті його шанувальників і його ненависників, то це ОСОБИСТІСТЬ!!! І чим більше його недруги на нього шиплять, то саме завдяки цьому шипінню його все більш і більш поважають і визнають.
Усім до Всім Показати IP 2 Січня 2015 13:32
Цю "ОСОБИСТІСТЬ" на Волині поважають напевно не цілих 2%. А це свободівці і то не всі, і пару УПівців,які ще є живими,але за відсутності знань правдивої історії про діяльність Бандери,теж ніби його підтримують.Я пропоную "історикам",наберіть в Гуглі, Тарас Бульба-Боровець.В самому низу сайту є його статті. Читайте і не вигадуйте,не здумуйте, і т. д.,і не показуйте своєї "грамоти",щоб одні не злились,а інші не думали,що "історики" правду-матінку про "особистість" "тешуть".Ця "особистість" всю вйну відсиділа в концтаборі в м.Заксенхаузені,а після війни прибувши до Львова,побачив,що за ним полює КГБ,чухнув до Мюнхена і прожив до кінця,поки Богдан Сташинський не відправив його спокутувати гріхи.А тут на Західній Україні заправляв цією бійнею голова СБ Лебідь-Рубан ("українець",такий як і Бандера, і Шухевич,і Стецько, і інші).Це я пару слів,а кого цікавить читайте!
Хлоп до Всім Показати IP 2 Січня 2015 13:34
Молодець! А як пiдходить для Путiна, Сталiна, Гiтлера. Особистостi! Маргiгалiв Свободи не переконати, навiть оцiнкою народу, який для них народ свинопасiв, що пiд ногами лицарiв-патрiотiв заважатиме "будувати" резервацiю нацменiв.
Хлопу Показати IP 2 Січня 2015 14:09
Путін, Сталін, Гітлер, можна додати: Рузвельт, Пілсудський - це особистості. Вони прийшли зі своїм часом і стали уособленням свого часу. Вони є віддзеркаленням певних людських потреб та можливостей , а тому їх регулярно згадуватимуть. Особливо тоді, коли потрібно підживити певну потребу певного часу. Тому в Росії сьогодні набуває популярності Гітлер зі Сталіном. Бракує порядку в Росії, а іншого росіяни не знають. Українцям потрібен Степан Бандера, бо бракує радикальності заради виведення українців зі стану провінційності та холопства. Тому молодь, яка навряд чи знає коли народився і як загинув Бандера приєднується до смолоскипної ходи на Покрову та 1 січня, бо потребує звільнення від страхів своїх "вихованих" батьків.
Хлоп до Хлопу Показати IP 2 Січня 2015 15:01
Молодь виходить тому, що в неi нема освiти, роботи, грошей! Молодь виходить тому, що шарiковим шлях до влади коротше коли в руках зброя та знищене державне управлiння! В батькiв страх, це абсолютно точно! Страх за понiвечену та розчленену краiну, страх за долю родин. Радикальнicть виведе з провiнцiйностi та холопства? А коли почне? Скiльки синiв треба ще покласти за те, щоб ви себе столичними панами вiдчули?
Усім що для всіх Показати IP 2 Січня 2015 14:35
По данным Украинского института национальной памяти, за 2014 год в стране демонтировали 504 памятника вождю большевиков
WWW до Усім що для всіх Показати IP 2 Січня 2015 18:09
I що?
Володимир Показати IP 2 Січня 2015 17:58
Свободівці доносилися на ходах з Бандерою до втрати Україною Криму і кровопролитної війни на Донбасі. Якщо ці смолоскипні ходи під нацистськими знаменами будуть продовжуватися, то ЄС таки закриє двері перед Україною. Вже не говорячи про НАТО.
Михайло Показати IP 3 Січня 2015 07:50
Чи шанують патріоти зі "Свободи" пропутінського олігарха Фірташа, який виділив Тягнибоку через нардепа Пупса півмільярда коштів для популяризації націоналізму і Бандери? В Біблії сказано: "Не сотворіть собі кумира".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus