USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Рік змін у Луцьку: понад 36 мільйонів гривень – інвестиція в освіту

22 Грудня 2017 08:00
Освітня галузь є основою інтелектуального, духовного, фізичного і культурного розвитку людини, її успішної соціалізації.

“Діти — майбутнє України, і це майбутнє має бути успішним. Тому приділяємо увагу як освітнім процесам, так і господарській частині, аби діти, вчителі, які працюють у школах та інших навчальних закладах, почувалися комфортно, достойно і безпечно. За рік в освіту інвестували понад 36 мільйонів гривень”, - зазначає депутат міської ради, радник міського голови Ігор Поліщук, пишуть на сайті Луцької міськради.

За ці кошти покращували матеріально-технічну базу, перекривали дахи, фінансували заходи з енергозбереження, замінювали і реконструювали системи тепло-, водопостачання та каналізації. Робили ремонти харчоблоків, пралень, санвузлів в навчальних закладах, замінювали там технологічне обладнання на нове, проводили інші роботи, спрямовані на створення відповідних санітарно-гігієнічних та безпечних умов праці, навчання і виховання. Здійснювали благоустрій територій.
За рік, що минає, зробили капітальний ремонт систем тепло-, водопостачання та каналізації в закладах дошкільної освіти №№ 1, 3, 4, 5, 9, 10, 13, 17, 20, 24, 32, 33, 34, 37, 38, 39, школах № 16, 26.
Капітальний ремонт систем опалення проведено в ДНЗ №№ 11, 22, 35, 36, ЗОШ № 23.
Для ЗОШ І — ІІІ № 3 цьоріч із міського бюджету виділили 500 тисяч гривень на капітальний ремонт їдальні. Попередньо у цій школі було замінено вікна і двері, також там зробили косметичний ремонт у коридорах, відремонтували санвузли. Найближчим часом розпочнуть роботи з підкріплення несучих та огороджувальних конструкцій.
250 тисяч гривень бюджетних коштів цього року міська рада виділила на ремонт харчоблоку у ДНЗ № 28. Туди закупили нову електроплиту та кухонне приладдя. Раніше там було газове обладнання, встановлене ще у 70-х роках минулого століття. Із 2011-го цей дитсадок функціонує як заклад компенсуючого типу для дітей із вадами розвитку. Заклад обслуговує не лише лучан, а й дітей з усієї області, хоча фінансується він з міського бюджету. Також капітально відремонтовані й харчоблоки в ДНЗ №№ 3, 5, 26, 28, 29, ЗОШ № 3 та вентиляції харчоблоків у ДНЗ №№ 4, 7, 11, 13, 17, 32.
У ДНЗ № 25, ЗНЗ № 4, 5, 17, 19, 24, 25, 26 здійснили капітальний ремонт санвузлів, у ДНЗ №№ 27, 31 — відремонтували пральні.
У дитячих садках №№ 2, 6, 8, 12, 17, 22, 29, 30, гімназії № 14, ЗОШ №№ 18, 20, 24, вечірній школі, Будинку вчителя замінили вікна на енергозберігаючі.
Капітально ремонтували покрівлі в ДНЗ №№ 2, 14, 18,39, школах №№ 1, 4, 7, 15, 22, 23.
Зокрема, в одному із найстаріших дитсадків нашого міста - ДНЗ №18 за кошти міського бюджету повністю оновили покрівлю. Загальна вартість робіт склала понад 1,4 мільйона гривень. Облаштували й подвір'я бруківкою. Міська влада, перебуваючи у садочку, виявила потребу капітального ремонту харчоблоку, актової зали, пральні. Тож пральню та харчоблок ремонтуватимуть вже наступного року.
Також здійснили капітальний ремонт покрівлі у ДНЗ №23, на який із бюджету міста виділено 500 тисяч гривень. Відремонтовали й фасад ЗОШ № 20.

Масштабний ремонт покрівлі зробили цьогоріч у ЗОШ І-ІІІ ступенів №15. Загальна вартість робіт складає понад 1,4 мільйона гривень. Окрім цього, на першому поверсі укріпили стіни. Станом на сьогодні тривають роботи з укріплення несучих конструкцій за кошти НЕФКО.
“Школа № 15 — один з найдорожчих об’єктів. Під час огляду закладу, виявили, що капітального ремонту потребує й актовий зал, тому в бюджеті на наступний рік передбачимо на це кошти”, - зазначив Ігор Поліщук.
У цьому році проведено реконструкцію актового залу у Луцькому навчально-реабілітаційному центрі. З міського бюджету спрямовано 1,5 мільйона гривень. У залі зроблено сцену, натяжну стелю, встановлено вентиляцію, спеціальне освітлення, замінено водопровід, електромережу, вкладено підлогу та придбано нові стільці.
Ігор Поліщук повідомив, що наступного року вирішать ще одне нагальне питання — в центрі облаштують ліфт, аби навчальний заклад став ще доступнішим для діток з особливими потребами. Цей проект коштуватиме приблизно 1,4 мільйона гривень.

Понад 800 тисяч гривень міська рада скерувала на повну реставрацію фойє Луцької музичної школи №2. Тут також замінено 80 вікон та двері.

“Усі ремонти у школах та дошкільних навчальних закладах, які були заплановані, виконані якісно та вчасно. Упродовж етапу здійснення робіт ми контролювали ефективність використання коштів та якість зробленого. Результатом задоволені. Керівництво міста докладає максимум зусиль заради ефективного функціонування освітніх закладів. Наступного року фінансування галузі плануємо збільшити, щоб продовжити капітальні ремонти та реконструкції.
“Протягом року ми створювали комфортні умови для навчання та виховання дітей. З ініціативи Ігоря Поліщука перші в Україні підняли заробітну плату педагогічним працівникам дошкільних навчальних закладів, позашкільних закладів, міжшкільного навчально-виробничого комбінату, Будинку вчителя, методкабінету, педагогів профільних дисциплін ПТУ, шкіл естетичного виховання. На ці потреби з міського бюджету додатково виділили 10,4 мільйона гривень”, - наголосив виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт. Він подякував директорам та завідувачам освітніх закладів, які на високому рівні забезпечують навчально-виховний процес у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus