USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рішення про держохорону для Богдана ухвалював президент, – Гелетей

19 Листопада 2019 19:31
Колишній начальник Управління державної охорони України Валерій Гелетей заявив, щодо надання послуг державної охорони рішення ухвалює президент України.

Про це Гелетей сказав, коментуючи державну охорону, надану голові ОП Андрію Богдану, в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Рішення про доцільність ухвалюється виключно президентом України за поданням начальника Управління державної охорони або від імені відповідних органів державної влади. Тобто президент загалом ухвалює рішення. Це рішення не обговорюється, керівник державної охорони забезпечує, відповідно, це рішення», – сказав колишній начальник держохорони.

За словами Гелетея, державна охорона може надаватися у разі наявності загрози життю чи здоров’ю чиновників.

«Державна охорона у разі наявності загрози життю чи здоров’ю може здійснюватися щодо народних депутатів України, членів Кабінету міністрів, керівників центральних органів виконавчої влади, які не є членами Кабінету міністрів, суддів Конституційного суду, Верховного суду, голови Національного банку», – зазначив він.

Також Гелетей припустив, що у бік глави Офісу президента Андрія Богдана надходили якісь загрози й президент ухвалив рішення надати йому захист згідно зі ст. 7 Закону «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб».
Раніше журналісти-розслідувачі повідомили, що глава Офісу президента України Андрій Богдан нелегально користувався номерами прикриття і державною охороною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 19 Листопада 2019 20:20
Яка охорона? Кому він потрібен? Ярмарок марнославства.
2 Показати IP 20 Листопада 2019 08:46
Понты для нищих!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus