USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Рівень безробіття у США – найвищий з часів Великої депресії

22 Травня 2020 08:59
У Сполучених Штатах Америки ще 2,4 мільйона американців подали заяви на допомогу з безробіття минулого тижня, хоча влада почала послаблювати обмежувальні заходи у зв’язку з карантином через коронавірус. Таким чином, загальна кількість безробітних в США за станом на травень 2020 року склало майже 39 мільйонів.

Про це свідчать дані Міністерства праці США, цитовані Національним суспільним радіо Сполучених Штатів, пише Сегодня.

Сполучені Штати продовжують втрачати робочі місця із загрозливою швидкістю через два місяці після введення обмежувальних заходів через пандемію коронавірусу.

Минулого тижня звернулися за допомогою з безробіття 2,4 мільйона людей – хоч це на 249 000, або на 9%, і менше, ніж на попередньому тижні, але за історичними мірками все ще дуже болісно, ​​повідомили в Міністерстві праці. За останні дев’ять тижнів (з березня) безробіття в країні охопило 38,6 мільйона осіб. Це означає, що кожен четвертий, у кого була робота в лютому до пандемії, постраждав. Рівень безробіття в квітні −14,7% – найвищий з часів Великої депресії.

Показники будуть ще гіршими, перш ніж все налагодиться, заявив міністр фінансів Стівен Мнучін на слуханнях в Конгресі на цьому тижні. Дослідження Федеральної резервної системи показує, що 20% тих, хто працював в лютому, були у відпустці або звільнені в березні і на початку квітня.

Довідка: Велика депресія – світова економічна криза 1929-1939 років, в США найгостріша і хвороблива для економіки фаза була з 1929 по 1932 рік.

Нагадаємо, що США зберігають перше місце в світі за розповсюдженням коронавірусу. Тільки за офіційними підрахунками, в країні заразилися більше 1,5 млн осіб, з яких 92 тис. стали жертвами епідемії.

Незважаючи на це, влада 48 з 50 американських штатів підготували плани по відновленню роботи економіки.

А президент Дональд Трамп, в свою чергу, звинуватив Всесвітню організацію охорони здоров’я у сприянні Китаю і пригрозив урізати американські внески до фонду ВООЗ або навіть зовсім вивести свою країну зі складу організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Прем'єр Шмурдяк Показати IP 22 Травня 2020 10:39
Хай до нас їдуть будувати дороги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus