USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Рівень домашнього насильства в Україні зріс, – ЗМІ

5 Серпня 2023 21:20
Рівень домашнього насильства в Україні у 2023 році зріс удвічі в порівнянні з минулим роком.

Про це пише Reuters з посиланням на Національну поліцію України.

Як відзначили правоохоронці, з середини 2022 року в Україні різко виріс рівень домашнього насильства.

«Після початку війни Росії проти України рівень домашнього насильства зменшився через те, що багато жінок виїхало за кордон. Проте українки почали повертатися до рідних осель, після чого і почав збільшуватися рівень злочинів», – розповіли правоохоронці.

Правоохоронці уточнили, що за перші п’ять місяців 2023 року (з січня по травень) кількість зареєстрованих випадків домашнього насильства зросла на 51% у порівнянні з минулим роком – 349 355 проти 231 244. Натомість у 2021 році подібних випадків було зареєстровано 190 277.

«У більшості випадків жертвами ставали жінки», – вказують правоохоронці.

Як зазначають журналісти з посиланням на експертів, це наслідок стресу, економічних труднощів, безробіття та травм, пов’язаних із повномасштабним вторгненням Росії в Україну.

Спеціалісти припускають, що рівень домашнього насильства і далі буде збільшуватися, особливо після повернення з фронту травмованих українських військових, яким буде необхідне психологічне лікування та підтримка.

Зазначимо, що українським законодавством у вигляді покарання за домашнє насильство передбачено позбавлення волі на термін до двох років. Проте далеко не завжди кривдників саджають за ґрати. У більшості випадків злочинці сплачували штраф на суму 170-340 гривень або отримували покарання у вигляді громадських робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus