USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Різав, душив та кусав: волинянина судять шостий рік за напад на таксиста

5 Червня 2023 22:33
Порізав щоку, душив, кусав за пальці – замість того, аби заплатити за таксі, пасажир накинувся на водія з ножем. Бійка тривала хвилин двадцять. А суди тягнуться вже шостий рік.

Справу про напад на таксиста розглядають в першій інстанції вже втретє, йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

У 2017 році молодик під кайфом взяв таксі з Луцька в село Княгининок.

Коли приїхали на місце, то таксист попросив розрахуватися. На що пасажир відповів, що візьме гроші вдома і повернеться. Проте повернувся не з готівкою, а з кухонним ножем, яким почав хаотично розмахувати. Зав’язалась бійка, під час якої чоловік порізав таксисту чоло, душив його та кусав за пальці.

Вирвавшись, водій побіг до сусідів нападника кликати на допомогу. А пасажир взявся доганяти того на його ж таксі. Як свідчив у суді таксист, наздогнав нападник його вже з другим ножем.
Поки пасажир з водієм бились – сусід викликав поліцію. Щодо нападника, то його вже судять за двома статтями, які стосуються незавершеного замаху на умисне вбивство та крадіжку авто ось уже шостий рік. За ці роки чоловік визнав свою вину, списуючи ці вчинки на наркотичний стан.

За цей час суд першої інстанції виносив вироки двічі.

Останнім чоловіка звільнено від відбування покарання за тілесні ушкодження і крадіжку авто у зв’язку із закінченням термінів давності. Однак прокурори наполягають, що судити треба саме за статтею стосовно замаху на вбивство і покарати позбавленням волі. Апеляційний суд повернув справу на повторний розгляд.

«Почався судовий розгляд, дослідження матеріалів досудового розслідування. Стільки часу потерпілий не має претензій. Він перебуває чи в Польщі, чи в Німеччині, адже виїхав ще до воєнного стану. Тож я не знаю, як суд тепер буде розглядати. Останній раз він вже зв’язувався за допомогою засобів зв’язку. Суд як може, так і розглядає, хоча ця справа вже нецікава нікому – і строки пройшли, і останній вирок суду був вже. Якщо взяти тілесні ушкодження середньої важкості та крадіжку авто, то вже минули строки притягнення до відповідальності», – говорить адвокат Юрій Нечай.

Схоже, учасники цієї історії вже й самі втомились ходити на суди. Бо не було ні постраждалого, ні його кривдника. Суддя ж виніс ухвалу: здійснити примусовий привід обвинуваченого на наступне судове засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus