USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Напад на Катерину Гандзюк: суд взяв під варту п'ятого підозрюваного

23 Серпня 2018 18:34
У четвер, 23 серпня, міський суд Херсона заарештував на 60 діб Микиту Грабчука, підозрюваного у нападі на чиновницю Херсонської міської ради Катерину Гандзюк.

«В закритому судовому засідання суддя ухвалив обрати запобіжний захід Грабчуку Микиті у вигляді тримання під вартою строком на два місяці», - повідомив адвокат Масі Найєм на своїй сторінці в Facebook.

Слідство вважає, що Микита Грабчук є безпосереднім виконавцем замаху на вбивство чиновниці. На його тілі виявили слід, який він міг отримати від кислоти, проливши її на себе з необережності.

За його словами, підозрюваний просив провести судове засідання за закритими дверима через наміри "співпрацювати зі слідством". Варто зазначити, що раніше в поліції повідомили, що організатор нападу на Гандзюк відмовився визнати свою провину.

«Товариш суддя, просто я буду співпрацювати зі слідством і я переживаю, що це може в подальшому ну погано мені бути з боку спільників, розумієте. Я боюся», - процитував Найєм заяву підозрюваного.

Як повідомлялося, четверо з п'яти затриманих підозрюваних у нападі на активістку Катерину Гандзюк зізналися в скоєнні злочину.

Трьох підозрюваних (покупця сірчаної кислоти та двох чоловіків, які підозрюються в організації та співучасті у вчиненні замаху на вбивство) суд заарештував на 60 діб без права внесення застави. Четвертого суд відпустив під цілодобовий домашній арешт із носінням електронного засобу контролю.

На 23 серпня заплановане судове засідання з обрання запобіжного заходу п’ятому чоловіку, який підозрюється у безпосередньому виконанні замаху на вбивство чиновниці.

Напад на Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня у Херсоні. Невідомий облив її сірчаною кислотою, у результаті чиновниця зазнала хімічних опіків тулуба, руки та обличчя (понад 35% тіла).

Чиновницю з опіками госпіталізували до реанімаційного відділення обласної клінічної лікарні, а згодом перевели до Києва. Медики оцінюють її стан як стабільно важкий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 24 Серпня 2018 06:12
як раніше шайки активістів нападали на ментів ввшників, то їм амністію дали. Як тепер гасять активістів то вереск місяцями

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus