USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Різдвяна майстерня» запрацювала в Луцьку

19 Грудня 2017 14:41
Мистецький проект «Різдвяна майстерня» традиційно розпочав діяти при Палаці культури міста Луцька в Арт-галереї. На відвідувачів чекають захоплюючі майстер-класи від професіоналів народної творчості та цікаві зустрічі з етнографами і фольклористами.

Відкриття цьогорічного проекту відбулося 19 грудня.

Директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів розповіла, що культурно-мистецький проект «Різдвяна майстерня» розпочинається вже вп’яте.

«Цей захід ми проводимо спільно з управлінням соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Маємо намір охопити понад 300 діток соціальної категорії, які завітають до нас в майстерню та запозичать досвід у наших майстрів народної творчості. І це дуже важливо, що традиції передаються з покоління в покоління. Цей проект дуже цікавий і для гостей Луцька, адже сюди щороку приходить багато туристів. В кожному регіоні свої традиції, а Волинь має багату культурну спадщину.

На гостей «Різдвяної майстерні» чекають майстер-класи з гончарства, бісероплетіння, лозоплетіння, також виготовлятимуть різні обереги, національні подарунки. Загалом, зголосилися до цього проекту 17 майстрів народної творчості», - розповіла пані Тетяна.
Окрім цього, на лучан чекає нововведення: заплановані зустрічі з етнографами, фольклористами, які розповідатимуть про українські традиції, свята, народні звичаї та національну культуру загалом.

До «Різдвяної майстерні» долучилася й одинадцятирічна Катерина.

«Свято Миколая мені завжди асоціюється з подарунками й доброю людиною, яка ці подарунки дає. Особисто я теж намагаюся допомагати, адже як ти ставишся до інших, так ставляться і до тебе», - вважає дівчинка.
А от Володимир мріє про новий комп’ютер.

«Я знаю, що Святий Миколай за життя роздавав подарунки дітям, навіть попри те, що він був з бідної сім’ї. Він хотів допомогти іншим дітям, намагався робити добро. Тому це свято радощів. Особисто я дуже хоч новий комп’ютер і вірю в те, що його отримаю», - каже хлопчина.
Долучитися до майстер-класів безплатно можуть усі охочі (кошти на витратні матеріали покривають самі лучани).

Традиційно проект завершиться на Водохреща виставкою дитячих робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus