USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Різнобарвний вир танців і колядок: у Луцьку відзначали різдвяні свята концертом

10 Січня 2019 22:08
Послухати колядок та віншувань, переглянути вертеп про дивовижну історію народження Ісуса та підготуватися до Щедрого вечора, вивчивши танок кози мали нагоду лучани під час новорічно-різдвяного концерту.

Новорічно-різдвяний концерт «І сталось диво...» відбувся 10 січня у Палаці культури міста Луцька.

Лучан вітали з різдвяними та новорічними святами представники низки луцьких аматорських колективів. Народний аматорський ансамбль танцю «Волинянка» та зразковий аматорський ансамбль танцю «Волиняночка» виконали вокально-хореографічну композицію «Колядники».

Народний аматорський ансамбль народної музики «Волиняночка» зіграв польку «Гоп-Га-Гов», а його солістка Лариса Рихлюк заспівала колядку на слова відомого українського поета Богдана-Ігора Антонича «Народився Бог на санях». Продовжили концерт танцем «Буянський скакунець» від народного аматорського ансамблю танцю «Волинянка». Яна Дудік виконала пісню «Ой чи чули люди». Колядки «Під віконцем горличка співала» та «Старий рік минає» подарував луцькій публіці народний аматорський оркестр народних інструментів «Волинянка».

Біблійну історію про Різдво показали вихованці дитячої театральної студії «Бешкетники» у різдвяному вертепі «Притча про шлях до Ісуса». Оксана Годлевська виконала щедрівку «Ой сів Христос тай вечеряти». Запальну «Кадриль» танцювали представники народного аматорського ансамблю танцю «Волинянка», а вокально-хореографічну композицію «Щедрівочка-щедрувала» виконали юні танцюристи ансамблю «Волиняночка». Глядачам запропонували підготуватися до Щедрого вечора та вивчити танок кози, адже чи не кожен у дитинстві мріяв колядувати саме у такому образі. Як діти, так і дорослі опановували рухи цього кумедного танцю, вставши з місць.

Завершували святковий концерт різдвяними віншуваннями від народного аматорського фольклорного гурту «Чачка» та виконанням колядки «Нова радість стала».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus